Bisons pääsee todella kovaan testiin sunnuntaina, kun se kohtaa kotikentällään Euroopan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Unics Kazanin kotikentällään.

Syksyllä Euroliigaa pelannut Unics Kazan onkin paitsi paperilla, myös konkreettisesti yksi kovimmista Suomessa koskaan vierailleista koripallojoukkueista.

Syyskaudella Kazan esiintyi edukseen Euroliigassa ja voitti kymmenestä ottelustaan viisi, mutta ei yltänyt lohkonsa neljän parhaan joukkoon ja sai kevätkaudeksi komennon Eurocupiin. Kazan on voittanut toistaiseksi neljästä pelaamastaan Eurocupin jatkosarjan ottelustaan kolme.

VTB-liigassa Kazan kisaa Pietarin Zenitin kanssa tasaväkisesti runkosarjan viidennestä sijasta. Bisons on puolestaan voittanut pelaamastaan 17 ottelusta neljä ja sai loukkaantuneen pelinrakentajansa Aaron Johnsonin takaisin parketille edellisessä Korisliigan ottelussaan Tapiolan Honkaa vastaan. Jobinpostia joukkue puolestaan sai viikkoa aiemmin, kun laituri Eero Aaltosen kausi katkesi loukkaantumiseen.

Kazanin päävalmentaja Jevgeni Pashutinilla on käsissään mykistävä kokoelma nimimiehiä. Viime kaudella Euroliigan tähdistöviisikkoon valittu amerikkalaistakamies Keith Langford (193 cm/31 v), Kreikan maajoukkueen väkivahva Kostas Kaimakoglou (206/31) sekä Israelin passilla pelaava amerikkalaissentteri D’or Fischer (211/33) muodostavat tehojen valoissa Kazanin eturivin. Lisäksi joukkueessa nähdään San Antonio Spursin riveissä NBA-mestaruutta vuonna 2007 juhlinut ja kolmasti Italian liigan All-Stars-miehistöön valittu James White.

Vastikään joukkueeseen värvätty latvialainen Rolands Freimanis (210/27) pelasi syyskauden tallinnalaisessa BC Kalevissa erinomaisin tehoin, kun taas Curtis Jerrells (185/27) juhli viime keväänä Italian mestaruutta.

Lisää syvyyttä kokoonpanoon tuovat mm. georgialainen energiapelaaja Viktor Sanikidze (203/28) sekä Venäjän maajoukkuemiehet Anton Ponkrashov (200/28), Dmitri Sokolov (214/30) ja Pavel Antipov (204/23).

Loimaa Bisons – UNICS Kazan Loimaan Liikuntahallilla sunnuntaina 1.2. klo 16:00 alkaen.