Petteri Koponen pelaa loistokautta moskovalaisen Himkin riveissä. Ilta toisensa jälkeen Koponen kuuluu joukkueensa parhaisiin pistemiehiin ja itseluottamus on tällä hetkellä korkealla.

Himkin jatkopaikka Eurocupissa on sinettiä vaille selvä, mutta tavoitteet ovat vasta kevään ratkaisupeleissä.

– Meillä on koko ajan tavoitteena voittaa tällä kaudella jotain. Meille tuli pieni alkulipsahdus, mutta se toimi hyvänä herätyksenä, Koponen viittaa Eurocupin jatkolohkon avausotteluun, jossa Himki hävisi Cantulle.

– Meille on tärkeintä, että peli on uomissaan, kun pudotuspelit alkavat. Ne ovat taas eri pelejä, kun yksikin huono peli voi pudottaa meidät jatkosta, Koponen palaa viime vuoden pudotuspelien avauskierroksen tappioon Valencialle.

Koponen on ollut vahvassa vedossa tällä kaudella. Koponen on kerännyt Eurocupissa joukkueensa toiseksi suurimmat minuutit ja jatkolohkon otteluissa hän on saanut eniten peliaikaa. Hän on tehnyt keskimäärin 18 pistettä Eurocupin jatko-otteluissa, on takamiesten ykkönen sekä kakkosten että kolmosten heittoprosenteissa, ykkönen syöttötilastossa sekä tehokkuusindeksin ykkösnimi.

– Olen yrittänyt vastata luottamukseen ja tietysti onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta. Tuntuu, että luottoa tulee ja yritän vain jatkaa samaan malliin, viikonlopun VTB-ottelussa 21 pistettä pussittanut Koponen toteaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Himkin Eurocupin pelit jatkuvat keskiviikkona, kun se kohtaa kotonaan Cantun.

Salttu Forsström