Salohallissa nähtiin tiistai-iltana hymyileviä kasvoja. Syy löytyi kentältä, jossa viiletti ensimmäistä kertaa Vilppaan uusi jenkkivahvistus Killian Larson. Grand Canyonin mies teki ihan positiivisen ensiesiintymisen ja 206-senttinen Larson nähdään tänään tositoimissa, kun Vilpas kohtaa kello 18.30 Lapuan Kobrat kotihallissaan.

24-vuotias Larson pelasi huikean seniorikauden Grand Canyon Staten yliopistossa viime kaudella ja Vilppaan valmennusjohdon on lupa odottaa ainakin levypallovoiman lisääntyvän ison miehen tulon myötä. Olihan Larson koko NCAA1:n paras levypallopelaaja viime kaudella 11.6 levyn keskiarvolla.

Ensitreenien perusteella hän liikkuu mukavasti isoksi mieheksi ja tekee rajusti töitä post-asemassa. Kuntopuoli lienee myös kunnossa, sillä mies pelasi viimeisen pelinsä Puolan pääsarjasta 24. tammikuuta. Samalla varmistui, että puheet yli 120 kilon jätistä olivat liioiteltuja. 110 kiloa lienee lähempänä totuutta.

– Melkoista menoa on ollut. Seniorikausi yliopistossa oli huikea juttu, mutta Bulgariassa asiat eivät oikein loksahtaneet kohdalleen. Puolan oloihin olimme vaimoni kanssa oikein tyytyväisiä. Hienoa päästä pelaamaan Suomeen ja täytyy ihmetellä, että pelilupani on jo kunnossa, tuumi iloisen oloinen Larson ensimmäisten treenien jälkeen Vilppaan sivujen mukaan.

Larsonin tulo helpottaa ainakin William Walkerin pelaamista. Nyt Walker pääsee pelaamaan enemmän nelospaikkaa ja Sakari Salmisen ei täydy raataa hurjia minuutteja vastustajan isojen miesten kanssa. Myös Kauhajoella nelosena häärännyt Jukka Kataja pääsee omalle paikalleen.

Näyttää siltä, että jalka kipsissä köpöttelevää Samu Kaaresvirtaa lukuun ottamatta Vilpas pääsee kehiin ykkösnyrkillään.