NBA:n tammikuun pelaajiksi on valittu läntisestä konferenssista Houston Rocketsin James Harden ja itäisestä lohkosta historiallisesti koko Atlanta Hawksin avausviisikko.

Atlanta Hawks pelasi tammikuun tappioitta voittaen kaikki 17 otteluaan ja NBA on arvostanut joukkueen suoritusta valitsemalla koko avausviisikon Paul Millsap-Al Horford-Jeff Teague-Kyle Korver-DeMarre Carroll kuukauden pelaajaksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun koko avausviisikko on valittu kuukauden pelaajaksi. Seurat saavat esittää omat ehdokkaansa perusteluineen kuukauden pelaajaksi ja Atlanta nimitti koko viisikkonsa, jonka NBA sitten lopulta myös valitsi.

Historian saatossa ainoastaan muutaman kerran konferenssin kuukauden pelaajan kunnia on jaettua kahden tai useamman pelaajan kesken. Vuonna 2010 Miamin LeBron James ja Dwyane Wade saivat tittelin, vuonna 2002 Dallasin Dirk Nowitzki, Steve Nash ja Michael Finley valittiin ja vuonna 2001 Bostonin Paul Pierce ja Antoine Walker saivat kunnian. Koskaan aiemmin koko viisikkoa ei ole kuitenkaan valittu.

Läntisessä konferenssissa sen sijaan Harden sai omia tittelin, kun hän upotti keskimäärin 25,8 pistettä ottelua kohden ja antoi siinä ohessa myös 6,7 korisyöttöä ja riisti pallon 2,18 kertaa.