Vilpas matkustaa perjantaina Kouvojen vieraaksi. Voisi kuvitella, että Kouvolan Kouvot on parhaillaan kuin talviuniltaan herätetty karhu. Monissa liemissä keitetty valmentaja Jyri Lehtonen tuskin silitteli pelaajien päitä reisille menneen Pohjamaan kiertueen jälkeen.

Kouvot hävisi viime viikonloppuna lauantaina Karhulle uskomattomat 43 pistettä ja matalalento jatkui sunnuntaina Lapualla. Vajaamiehinen Kobrat rynni 14 pisteen kotivoittoon. Samanlaiseen esitykseen ei ole varaa vaativan kotiyleisön edessä ja se tietää Vilppaalle hikistä iltaa.

Mikko Tupamäen miehistö on saanut nauttia vaihteeksi harvatahtisesta peliohjelmasta. Viime viikolle mahtui 92-75 voittopeli Lapuasta ja tämän viikon ainoa pistejahti osuu Kouvolaan. Ensi viikolla viikingit kohtaavat vain Loimaan Biisonit, joten aikaa harjoitteluun on jäänyt mukavasti. Se on hyvä asia etenkin Killian Larsonin kannalta ja iso mies onkin sopeutunut mainiosti uuteen joukkueeseen.

Joukkueet ovat kokeneet muodonmuutoksen aikaisemmista kohtaamisista. Kotonaan Vilpas pelasi ilman nilkkavaivaista Darren Duncania ja perjantaina riveissä nähdään toista kertaa 206-senttinen Killian Larson. Iso mies korvaa polvileikkauksesta toipuvan Juan Pattillon. Kouvojen ulkomaalaisosastolta vain Jason Conley on säilyttänyt paikkansa. Jonathan Jones on vaihtunut Andre Williamsoniin ja Grant Johnson Matt Gibsoniin.

– Uudet jenkit ovat tuoneet Kouvolan hyökkäyspäähän vielä entistäkin enemmän leveyttä, kiteyttää Tupamäki kotijoukkueen miehistönvaihdokset Vilppaan sivuilla.

– Kouvot on yksi sarjan tulivoimaisimmista joukkueista. Se on erinomainen tilankäyttäjä kentällä ja erittäin vaarallinen päästessään juoksemaan, painottaa Tupamäki.