Hiihtolomat ovat Lounais-Suomessa täydessä vauhdissa, mutta koripalloilijat eivät ennätä mäenlaskusta nauttimaan. Biisonit jatkaa vierasotteluiden sarjaansa Salossa Vilppaan vieraana keskiviikona.

Saloon onkin mukava lähteä. Kansainväliset ottelut ovat sotkeneet sarjaohjelmaa siinä määrin, että Bisons on kohdannut Vilppaan vain kerran tällä kaudella. Tuokin ottelu pelattiin Loimaalla, joten Biisonit ei ole päässyt vielä kertaakaan Salossa poikkeamaan.

Yhdysvaltalasissentteri Killian Larson (206 cm/110 kg) on ehtinyt pelata vasta kaksi ottelua Vilppaan univormussa. Jo ensimmäisessä ottelussaan Kobria vastaan, hän kuittasi tupla-tuplan ja Kouvojakin vastaan pelatussa ottelussa suoritus jäi vain yhdestä levypallosta kiinni. Todellinen pelimies siis kyseessä.

Kaksi muuta amerikkalaista, Darren Duncan ja William Walker, ovat kyvykkyytensä jo osoittaneet. Takamies Duncan säkittää lähes poikkeuksetta kaksinumeroiset lukemat ottelua kohden ja on sarjan syöttötilastossa kolmannella sijalla (ka. 5,3). Walker sen sijaan on todella monipuolinen laituri. Hän tekee suurimman osan pisteistään korin läheisyydestä, mutta on varsin tarkka kaukoheitoissaankin. Edellisessä Biisoneita vastaan pelatussa ottelussa hän pussitti 24 pistettä.

– Salolaiset heittävät erinomaisen tarkasti. Uusi kaveri (Larson) näyttäisi olevan OK, Duncan on erinomainen heittäjä ja Walker on parantanut koko ajan kauden edetessä. Salo on erittäin kykenevä joukkue, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson arvioi vastustajaa seuran sivuilla.

Bisonsin lähtökohdat peliin ovat erinomaiset. Loistavasti sujunut VTB-roadtrip antoi rutkasti luottamusta joukkueen kykyyn ratkaista koviakin otteluita edukseen. Puolustuskonsepti on hioutunut toimivaksi kokonaisuudeksi ja salolaisilla on keskiviikkona taatusti vaikeuksia löytää ratkaisupaikkoja, jos kaikki sujuu suunnitellusti. Myös hyökkäyspelin luovuudesta saatiin maistiaisia esimerkiksi Oktjabria vastaan pelatussa matsissa. Toivottavasti vain pitkä idänmatka ei ole imenyt kaikkea energiaa joukkueesta.

– Meidän täytyy pystyä olemaan energisiä ja keskittyneitä huolimatta pitkästä reissusta, Gibson pohdiskeli.