Karhu koki yllätystappion kotikentällään keskiviikkona Hongalle. Karhun leirissä tappio aiheutti paljon miettimistä.

Karhulta olivat sivussa Antti Kanervo ja Devonne Giles.

– Heidän huilaaminen oli varotoimenpide, sillä kauden tärkeimmät pelit on vasta edessä, Karhun valmentaja Sami Toiviainen kertoi pelimiesten tilanteesta Karhun sivuilla.

– Molemmat olisivat voineet pelata, mutta parannellaan pikkuvammat huolella pois, Toiviainen jatkoi.

Tappio oli vasta Karhun toinen kotisalissa tällä kaudella. Molemmat tappiot ovat tulleet sarjan jumboille. Joulukuussa Karhun kävi yllättämässä Korikobrat. Keskiviikkona oli alusta saakka selvää, ettei Karhun asenne ollut sillä tasolla, jolla pelejä voitetaan. Asennevammasta kertoo myös se, että Karhu sai toisella jaksolla ainoastaan yhden vapaaheiton. Kun joukkue vielä takelteli kaukoheittojen kanssa, niin tappio oli selviö. Karhun uusin tulokas Ravern Johnson (0/2) ei jättänyt itsestään häikäisevää kuvaa. Miehen koeaikaa on vielä jäljellä ja Joensuussa saattaa tulla uusi mahdollisuus lunastaa pelipaikka loppukaudeksi.

– Emme olleet tänään hereillä, Karhun Jermont Horton kertasi tapahtumia kentällä.

– Se ei ole tekosyy, joskus vaan pitää katsoa peliin ja todeta, että sieltä se syy löytyy. Meillä oli vaikeuksia puolustuksessa. He pelasivat paljon yksinkertaisia palloskriinipelejä ja me olimme jatkuvasti myöhässä. Huono puolustus johti hätäilyyn hyökkäyspäässä. Vika ei ollut tänään valmennuksessa, vaan meidän pelaajien pitää tehdä itsetutkiskelua. Saimme viikonloppuna pari päivää vapaata ja sen jälkeen pitäisi olla suoritustaso korkealla, Horton harmitteli.

– Peliin valmistautumisessa ei sinällään ollut mitään uutta tai ihmeellistä, mietti Toiviainen.

– Ottelutauolla ajoimme sisään Ravern Johnsonia, mutta ehkäpä olisi pitänyt avata hänelle enemmän meidän puolustusta hyökkäyksen sijaan. Honka oli hyvä ja toteutti asioita hyvin. Minua ottaa päähän tiettyjen pelaajien tapa selitellä asioita pois, että he tekisivät asioita täysillä. Siihen varmaan palataan huomisissa harjoituksissa. Neljä kaveria oli mukana, mutta yksi oli aina pihalla ja omissa soi. Ja vaikka Horton sanoi, että pelaajat voivat ottaa vastuun, mutta kyllä tässä yhdessä tehdään töitä ja minäkin saan katsoa siihen samaan peiliin. Opitaan tästä, turpaan tuli, lähdetään parantamaan peliä Joensuuhun.