Salon Vilpas on vahvistanut joukkuettaan hankkimalla uuden vahvistuksen. Tiistaina Saloon saapuu 198-senttinen yleispelaaja Houstonista, Sammy Emile.

Uudella hankinnallaan Vilpas ei ole rikkomassa liigaseurojen herrasmiessopimusta kolme ulkomaalaisen peluuttamisessa, vaan kyse on puhtaasti oman selustan turvaamisesta. Korisliigan siirtoraja menee umpeen helmikuun lopussa ja pahin skenaario olisi jonkun amerikkalaispelaajan loukkaantuminen ja loppukauden pelikyvyttömyys.

– Haemme Emilen kohdalla perusturvaa loppukauteen. Pelejä on vielä jäljellä ja pudotuspelipaikkaa ei ole joukkueen sisällä haudattu. Tällä hetkellä ykkösasia on liigapaikan säilyttäminen. Haluamme, että Salossa pelataan Korisliigaa myös ensi kaudella. Lähdimme sarjaan melko ohuella rosterilla ja kausi on ollut täynnä erilaisia vammoja ja loukkaantumisia. Jos aloitusviisikosta napataan yksikin jenkkipelaaja pois, se olisi varsin kohtalokasta meille, toteaa Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen seuran tiedotteessa.

25-vuotias ja 97-kiloinen Sammy Emile saapuu Saloon tiistaina ja teksasilaisen lyhyt pesti päättyy siihen, kun Vilppaan pelit päättyvät. Nähdäänkö uutta pelaajaa kevään aikana kentällä, sitä ei vielä tiedetä. Varmaa on, että ”swingman” tuo ainakin lisäarvoa ja laatua harjoituksiin. Vilppaan amerikkalaisista William Walker on pelannut kaikki 27 ottelua, Darren Duncan 25 ja Killian Larson kolme. Walker on kärsinyt jo muutaman viikon ajan olkapään jännetupin tulehduksesta ja kipua on helpotettu kortisonihoidolla.

– Emile on yleispelaaja joka viihtyy laiturin paikalla. Päädyimme yleispelaajaan, sillä isoja miehiä ei markkinoilla ole ja kokonsa puolesta hän pystyy puolustamaan useita pelipaikkoja. Meillä on maaliskuussa yhdeksän ottelua ja Walkerin terveystilanne on arvoitus. Emile vaikuttaa nöyrältä työntekijältä, joka tietää tilanteensa tänne tullessaan, arvioi Mikko Tupamäki.

Emile pelasi opiskeluaikansa NCAA:n kakkostasolla Mars Hill Universityssä Pohjois-Carolinassa. Seniorikaudellaan hän oli koko sarjatason paras korintekijä komealla 25.0 pisteen keskiarvolla ja valinta liigan ykkösmiehistöön ei ollut yllätys. Levypalloja tarttui käsiin 5.8, syöttöjä 3.2 ja riistoja 1.5 ottelua kohden.

Hän aloitti ammattilaisuransa 2013 Brasiliassa. Rio Clarossa syntyivät tehot 15.5/6.8/4.2 syöttöä. Sieltä ura jatkui Kanadan NBL-liigan (Island Storm) kautta Irakiin (Zakho), Romaniaan (BC Mures) ja nyt siis Suomeen.

Vilpas kohtaa keskiviikkona Salohallissa Joensuun Katajan.