Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann siirtyy turkkilaisen suurseura Besiktasin päävalmentajaksi. Dettmannin sopimus kattaa sekä tämän että ensi kauden. Dettmannin sopimuksesta uutisoi sport.fi.

Dettmannin uusi valmennuspesti tarkoittaa sitä, että hän jättää paikkansa Huippu-urheiluyksikössä, mutta jatkaa kuitenkin koripallomaajoukkueen päävalmentajana.

– Hieman yllättäen tämä Besiktas-kuvio kieltämättä tuli. Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että Olympiakomitean ja Koripalloliiton puolelta siihen suhtauduttiin myönteisesti, Dettmann toteaa sport.fi:n sivuilla.

– Kotimaassa hommat jatkuvat. Syksyllä on koriksen EM-kisat ja Olympiakomitean palloiluprojekti on hyvällä alulla ja jää hyviin käsiin. Organisaatiossa on osaavia ihmisiä viemään aloitettuja hankkeita eteenpäin, Dettmann jatkaa.

Turkki on iso koripallomaa ja Besiktas on yksi maan suurimmmista joukkueista.

– Turkki kuuluu koripallossa Euroopan mahtimaihin Espanjan ja Venäjän rinnalla. Tämä on upea mahdollisuus. Lähden nöyrästi Istanbuliin hakemaan oppia, jotta on taas jotain mitä jakaa Suomessa, Dettmann kertoo.

Besiktas on tällä hetkellä Turkin sarjassa seitsemäntenä ja hävinnyt kuusi peliä peräkkäin. Se osallistui myös Eurocupiin, mutta putosi jatkolohkossa.