Suomessa on käyty viime aikoina kiivastakin keskustelua Korisliigan ulkomaalaispelaajakiintiön nostamisesta nykyisestä kolmesta neljään. Italiassa ulkomaalaispelaajien määrää ollaan sitä vastoin kaventamassa.

Korisliigassa on käytössä herrasmiessopimus, jonka mukaan joukkueet saavat peluuttaa yhdessä ottelussa enintään kolmea ulkomaalaispelaajaa. Keskusteluja on käyty, että rajaa nostettaisi ensi kaudella neljään ulkomaalaispelaajaan. Italian koripalloliiton presidentti Gianni Petrucci on ilmaissut huolensa liian monesta ulkomaalaispelaajasta.

– Juuri pelattu Italian cup oli ”ulkomaalaisten” Italian cup. Koripalloliitto ei voi hyväksyä, että Italian pääsarjaa pelataan pelkästään ulkomaalaispelaajien voimin. Haluan puhua Legabasketin sekä omistajien kanssa uudesta suunnasta, Petrucci totesi La Gazzetta dello Sportille.

– Joukkueemme sanovat, että mikäli he haluavat olla kilpailukykyisiä Euroopan kentillä, niin he tarvitsevat lisää EU:n ulkopuolisia pelaajia. Viime vuonna kuitenkin Reggio Emilia voitti EuroChallengen peluuttamalla runsaasti italialaispelaajia. Ajatuksenamme on leikata kaksi EU:n ulkopuolelta tulevaa pelaajaa joukkuetta kohti.

– Säännöt eivät ole luoneet tilaa italialaispelaajille tilaa viimeisen 15 vuoden aikana. Meidän täytyy uudistua. Bosman-pelaajat ovat kalliimpia kuin italialaispelaajat ja tämä voisi olla kannuste peluuttaa enemmän italialaispelaajia. Tilanne ei ainakaan voisi olla huonompi. Italian koripalloliitto ei voi hyväksyä tätä tilannetta enää, Petrucci paukauttaa.