Pyrintö matkustaa Latvian mestari Ventspilsin vieraaksi Baltian liigaan ensimmäiseen puolivälieräotteluun. Tamperelaisilla on edessään kova haaste.

Pyrintö kaatoi BBL-pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella latvialaisen BK Valmieran yhteispistein 185-157. Eurocupia aiemmin tällä kaudella pelannut Ventspils liittyi Baltian liigassa mukaan vasta pudotuspelivaiheessa ja pyyhki ensimmäisellä kierroksella tieltään Tyco Raplan 45 pisteen erolla.

Latvian sarjassa 14 ottelustaan 12 voittanut Ventspils esiintyi syksyllä Eurocupin alkuvaiheessa, jossa se voitti kymmenestä ottelustaan vain kaksi ja jäi näin jatkopelien ulkopuolelle.

Ranskaan siirtyneen Will Harrisin korvaava J’Nathan Bullock ei ole Pyrinnön vahvuudessa vielä torstain ottelussa.

2000-luvulla yhdeksän kertaa Latvian mestaruutta juhlinut Ventspils on myös Baltian Liigan mestari vuosimallia 2013. Pyrintö ja Ventspils ovat kohdanneet aiemmin kaudella 2012-13. Tuolloin Ventspils oli EuroChallengen alkulohkossa kahdesti Pyrintöä vahvempi.

– Ventspils on todella kovan luokan joukkue. Se on selkeästi suurin suosikki voittamaan koko liigan. Lähdemme ottelusarjaan altavastaajina. Emme kuitenkaan lyötyinä. Loimaan Bisons on osoittanut, että suomalaisen liigajoukkueen on mahdollisuus kaataa joukkueita Euroopan huipulta, jopa vieraskentällä. Loimaan voittojen arvoa ei varmaan ole edes ymmärretty täysin. Se antaa meillekin uskoa tämän tason joukkueen kohtaamisessa, Poikola kertoo Pyrinnön sivuilla.

– Ventspilsin vahvuus on sen saumattomassa joukkuetyöskentelyssä. Joukkueessa on kokoa ja urheilullisuutta, taitoa sekä syvyyttä. Se mahdollistaa aktiivisen ja aggressiivisen puolustuksen. Puolustusvirheitä Ventspils tekee vähän. Taktisesti sen puolustus on joukkuetasolla ja myös yksilötasolla pitkälle hiottua. Stopit joukkue kääntää tehokkaasti nopeiksi hyökkäyksiksi.

Meidän on pystyttävä hyökkäyksessä olemaan aggressiivisia, mutta myös kärsivällisiä. Tarvitsemme nopeita ja puolinopeita koreja hyvän flow’n saamiseksi. Mutta mikäli emme onnistu pääsemään helppoon heittoon, hyvät heitonvalinnat nousevat arvoon arvaamattomaan. Yhtään heittoa ei pidä pakottaa kättä vastaan, mikäli hyökkäyskellossa on vielä aikaa juosta omaa hyökkäystä.

– Puolustuksessa meidän on onnistuttava pakottamaan Ventspilsin takamiehet vaikeuksiin. Ensimmäisen syötön puolustus ja häirintä on ratkaisevaa, jotta saamme rikottua vastustajan hyökkäyssettien ajoitukset. Jos ja kun onnistumme pakottamaan Ventspilsin vaikeisiin ratkaisuihin, viimeiseksi haasteeksi jää levypallojen kerääminen. Näistä aineksista meidän tulee rakentaa täydellisyyttä hipova 80 minuutin kokonaisuus ja sitten voimme alkaa keskittymään BBL:n mitalipeleihin.