Bisons oli todella lähellä ottaa kauden kovimman päänahan VTB-liigassa. Se ahdisteli sarjajohtaja Himkiä aivan loppuhetkille asti, mutta joutui lopulta hyväksymään kirvelevän kolmen pisteen kotitappion.

Pelin ratkaisu venyi kirjaimellisesti viimeisille sekunneille. Bisons johti Hummerin vapareilla pisteellä vielä 40 sekuntia ennen loppua. Seuraavassa tilanteessa kumpikin joukkue sortui menetykseen ja Tyrece Rice pääsi puikkelehtimaan Biisonien korille. Viimeinen pallonhallinta näytti jäävän Bisonsille. Pallo pelattiin Roope Ahosen käsiin, mutta Himkin aggressiivinen puolustus tuplasi hänet välittömästi. James Augustine sai pallon haltuunsa lattian pinnasta ja onnistui pelaamaan sen Biisonien kenttäpuoliskolle Ricen hyppysiin. Tyler Honeycutt pääsi nostamaan illan ilmavimman alley-oopin pussin pohjalle Ricen tarjoilusta. Peliaikaa jäi alle kolme sekuntia ja Bisons siirsi aikalisällä hyökkäyksen Himkin päätyyn. Bisons onnistui saamaan pelivälineen Anthony Hilliardin käsiin, mutta Himkin puolustus pakotti hänet ottamaan vaikean hypärin kaukaa kaaren takaa. Heitto jäi vajaaksi ja vierasjoukkue korjasi sarjapisteet kolmen pisteen erolla.

– Olen tietysti pettynyt lopputulokseen, mutta samalla olen erittäin tyytyväinen, että pystyimme taistelemaan yhtä Euroopan huippujoukkuetta vastaan tällä tavoin, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kertoi.

– Lopputulos olisi voinut olla toinen, jos yksi pallonhallinta olisi ollut huolellisempi, jos yksi vihellys olisi mennyt toisin, jos olisimme upottaneet yhden heiton enemmän… Paljon jossittelua, mutta niin urheilussa usein on, hän mietiskeli.

Päävalmentaja ei missään nimessä halunnut kaataa tappiota yksittäisen pelaajan kontolle.

-Lopussa sattui virhe, mutta sanoin Roopelle, että ennemmin kuin olisin harmissani menetyksestä, olen ylpeä hänen puolustustyöskentelystään Ricen kanssa. Se menetys ei missään nimessä maksanut voittoa.

Vastustajan päävalmentaja Rimas Kurtinaitis oli mielissään, kun voitto lopulta irtosi.

– Tiesimme, että Bisons pelaa aggressiivisesti varsinkin kotikentällään. Olen iloinen, että pystyimme voittamaan täällä.

Energia areenaan saapui yli 2000 innokasta korisfania ottelua seuraamaan. Ilmapiiri keräsi kiitosta sekä valmentajilta että pelaajilta.

– Oli tiukka ja hyvä ottelu, jonka onneksi voitimme. Hallissa oli loistava tunnelma, Petteri Koponen kehui.

– Loistava tunnelma. Se muistutti minusta jo viime kauden Eurocup-pelejä ja niinhän sen pitäisikin, Gibson mainitsi.