Bisons ei saa kauaa juhlia voittoaan Kouvoista, sillä jo sunnuntaina sillä on edessään kohtaaminen tallinnalaista Kalev/Cramoa vastaan. Ottelu pelataan Tallinnassa Saku Suurhallissa.

Bisons ja Kalev ovat aivan perätysten sarjassa. Kumpikin on voittanut kahdeksan ottelua tällä kaudella. Kalev on kuitenkin pelannut yhden ottelun Biisoneita vähemmän, joten sen voittosuhde on aavistuksen parempi (36,4 % vs. 34,8 %). Kalev on sarjassa 11. ja Bisons 12. sijalla.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Vantaan Energia areenalla marraskuussa päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen Kalevin voittoon vain neljän pisteen erolla (79–83). Biisoneilla on siis ennakkoasetelmien valossa hyvä sauma käydä nappaamassa pisteet etelänaapurista ja pysyä mukana taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Biisoneita lykästi, sillä Kalevin vaarallisin pelaaja, helmikuun MVP-äänestyksessäkin menestystä niittänyt Frank Elegar jätti Tallinnan tomut jo taakseen. Hän suuntasi milanolaiseen Euroliiga-joukkueeseen Emporio Armani EA7:ään. Vaikka Elegarin lähtö heikensikin tallinnalaisia, ei se tarkoita, etteikö joukkue pystyisi enää pleijaripaikasta pelaamaan. Joukkueessa on edelleen kolme laadukasta jenkkiä. Lisäksi Kalevissa on latvialainen Armands Skele. Hänen osallistumisensa sunnuntain peliin on kuitenkin epävarmaa, sillä mies on pelannut viimeksi tammikuun lopussa. Kalevin sentteriosastolla häärää 217-senttinen ja peräti 125-kiloinen liettualaismörkö Mindaugas Kupsas. Iso jantteri pistää varmasti Nelsonin ja Kotin koville.

Jos tallinnalaisilta puuttuu avainpelaajia, niin kyllä Biisoneiltakin. Vielä ei ole tietoa, millaisella kokoonpanolla loimaalaiset lähtevät voittoa metsästämään, mutta jos jotain osviittaa voi vetää viikolla pelatuista otteluista, on kokoonpanossa Punaisen torin kokoisia aukkoja. Matti Nuutinen, Eero Aaltonen, Aaron Johnson ja Erkka Lahti ovat ainakin varmuudella sivussa. Eipä sillä, Bisons todella osoitti perjantaina, että oikeanlainen asenne auttaa suurissakin vastoinkäymisissä.