Painonsa arvoinen kultaa. Sitä tuntuu 75-kiloinen Brandon Jefferson olevan KTP Basketille tällä kaudella. Lauantainen Vilpas-KTP oli viides liigapeli, jonka väkkärämäinen takamies ratkaisi viime sekunneilla eli 23-vuotias Metro Staten kasvatti on tuonut KTP:n pistepussiin 10 sarjapistettä. Ne ovat viemässä Kotkaa runkosarjan voittoon ja kotietuun loppuun saakka.

Vilppaan parhaana palkittiin Darren Duncan (18/4/6 syöttöä) ja kaksinumeroisille pääsivät myös Jukka Kataja (15/3), William Walker (14/11) sekä Killian Larson (12/10). Vilpas pelasi viimeiset minuutit pienellä viisikolla Larsonin istuessa penkillä ja se osoittautui oikeaksi vedoksi.

– Olimme alussa ehkä liiankin aggressiivisia ja menetyksiä tuli liikaa. Molemmilla oli tänään omat runinsa ja me pelasimme hyvällä energialla. Viimeinen hyökkäys oli tiedossa, mutta Jeffersonilta kova heitto, pohti William Walker illan taistoa Vilppaan tiedotteessa.

Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki ei ollut yhtä tyytyväinen joukkueensa esitykseen kuin Lahti-pelissä.

– Yritystä oli, mutta pikkuisen väsy näkyi otteista. Tietyissä tilanteissa tuli nukahduksia ja hyökkäyspäässä unohdeltiin asioita. Olen silti ylpeä joukkueesta, sillä pelasimme kolme peliä kuuteen päivään ja jokainen pelaaja jätti varmasti kaiken kentälle. (Kenneth) Simmsin kanssa onnistuttiin tänään, Jeffersonin kanssa ei, paketoi Tupamäki ottelun.