Suomalaisessa koripallossa nähtiin lopputalven aikana hienoja siirtoja ja yksi niistä oli Antero Lehdon siirto italialaisen Varesen riveihin. Lehto valottaa hieman siirtonsa taustoja ja ensimmäisiä hetkiään joukkueessa.

Monikaan ei osannut ennakoida Lehdon siirtoa yhteen Euroopan kovimmista sarjoista. Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu ja Susijengin MM-ryhmään noussut väkkärämäinen takamies pelasi jälleen hyvää kautta kotimaassa ja esityksiin peilaten siirtyminen kovempaan sarjaan ei ollut yllätys. Harva huippupelaaja kuitenkaan ottaa ensimmäiset askeleensa ulkomaille 30-vuotiaana ja puolentoista täysammattilaisena pelatun kauden jälkeen.

Tamperelaisen katseet ovat kuitenkin olleet ulkomaille eikä lähtö ollut hänelle kovin suuri yllätys.

– Ei siinä mitään ihmeellistä ole. Viime kauden jälkeen hankin agentin, jonka tarkoituksena oli etsiä minulle pelipaikkaa ulkomailta. Jo aikaisemmin muutamiin muihin joukkueisiin siirtyminen eri sarjoissa oli aika lähellä, mutta niitä ei saatu lopulta maaliin saakka. Tämä kuitenkin saatiin ja samalla nuoren pojan unelma toteutui, Lehto valottaa siirtoprosessia SuomiKoris-sivustolle.

Lehdon mukaan kaikki kävi nopeassa aikataulussa ja pian hän löysi itsensä Pohjois-Italiasta.

– Torstaina kuulin kiinnostuksesta ja maanantaina olin täällä. Eli kyllä se aika nopeasti meni.

Lupaava debyytti

Lehto otti viikonloppuna ensituntumansa Serie A:han, kun hän debytoi Roomaa vastaan. Lehdolle kertyi ottelussa 11 minuuttia jona aikana hän heitti viisi pistettä. Lehdolle ominaisesti hän ei juuri kentällä nöyristellyt, vaan aloitti heti räväkästi.

– Ihan asiallisesti tuli onnistumisia molemmissa päissä. Ei se kuitenkaan nyt ihan poskettomasti plussalle jäänyt, sillä paljon jäi myös parannettavaa. Konsepti on tietenkin vielä haussa, mutta koko ajan opin sitä ja joukkuekavereita paremmin. Kroppa tuntuu tällä hetkellä ihan asialliselta ja jos se pysyy kunnossa, niin luulen että tästä voi tulla ihan mukavat kaksi kuukautta, Lehto heittää.

Italian Serie A lukeutuu Italian huippusarjoihin. Ero on luonnollisesti iso verrattuna kotoiseen Korisliigaan.

– Kuulostaahan se kliseeltä, mutta niin se vain on, että pelaajat ovat isompia ja fyysisempiä, peli on nopeampaa ja tilannekovuus on eri luokkaa kuin Suomessa. Koriliiga on oikein hyvä sarja, mutta kyllä tämä on vielä vähän kovempi, vertailee Lehto.

Lehdon sopimus kattaa vain tämän loppukauden ja hänellä on ensi kaudesta voimassaoleva sopimus Pyrinnön kanssa. Jatkosuunnitelmat ovat vielä tulevaisuuden osalta vielä auki.

– Sehän riippuu tietenkin paljon myös Pyrinnöstä. Jos täältä tai muualta on kiinnostusta, niin totta kai haluaisin jatkaa ulkomailla. Se on kuitenkin kiinni myös Pyrinnöstä eikä sitä kannata vielä miettiä. Yksi asia kerrallaan, Lehto päättää.

Salttu Forsström