Tapiolan Honka pelaa omia pudotuspelejään jo kuukautta ennen kuin Korisliigan pudotuspelit ovat alkaneet. Joukkueella on runkosarjassa jäljellä kahdeksan ottelua, joista tarvitaan useampi voitto, jotta sarjapaikka Korisliigassa varmistetaan myös kaudelle 2015-2016.

Lauantaina Honka matkustaa Joensuuhun, jossa se saa vastaansa huippuvireessä olevan Kataja Basketin.

Honkaa kaksi edellistä kautta valmentaneen Pekka Salmisen luotsaamaan Katajan alkukausi oli vaikea ja joukkue oli sarjan häntäpäässä. Joulukuun alun jälkeen Salminen on saanut joukkueen uuteen lentoon ja Kataja on voittanut pelaamistaan 17 ottelusta peräti 14.

– Kataja on nousemassa yhdeksi mestarisuosikeista. Heillä on kenties yksi kaikkien aikojan parhaista Korisliigan takakentistä, Teemu Rannikko ja Robert Arnold, Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo sanoo seuran verkkosivuilla.

– Meidän voiton avaimet ovat heidän palloskriinipelaamisen konrolloinnissa – siinä riittää haastetta. Kataja jää harvoin alle 80 pisteen, joka kertoo heidän hyökkäysvoimastaan ja tarkoittaa myös sitä, että voittaaksemme meidän pitää onnistua molemmissa päissä kenttää, Iisalo jatkaa.