Kataja jatkosopimukseen nuoren lupauksen kanssa

© Kuva: Juha Tamminen

Hyvää tulokaskautta pelaava takamies Marius Van Andringa (20) nähdään myös ensi kaudella Katajan väreissä. Sopimuksensa on mallia 1+1.

Perjantaina 21-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä helsinkiläisen Malmin Super-Koriksen kasvatti on nauttinut Teemu Rannikon ohjauksesta reilun puoli vuotta. Debyyttikausi Korisliigassa alkoi luonnollisesti hieman haparoiden mutta sittemmin nuorukainen on jo profiloitunut varteenotettavaksi kaukoheittäjäksi ja hyväksi puolustajaksi.

– Ensimmäinen liigakausi alkoi aika hitaasti jos niin voi sanoa, Van Andringa kertaa Katajan sivuilla.

– Parin kuukauden jälkeen tempoon ja tasoon alkoi tottua, joten pystyin alkaa pelaamaan omilla vahvuuksillani.

Siirtyessään Katajaan viime kesänä Van Andringa asetti yhdeksi tavoitteekseen saada peliaikaa. Sitä onkin kehityksen myötä tullut keskimäärin 18 minuuttia per ottelu ja onpa paikka aloitusviisikkoonkin lohjennut jo 17 kertaa. Rannikon oltua hetken sivussa loukkaantuneena päävalmentaja Pekka Salminen jakoi nuorukaiselle vastuuta jopa pelintekijän tontilla.

Pelaamassaan 29 ottelussa tilastoihin on kirjattu keskimäärin 5,8 pistettä ja 1,3 levypalloa sekä hyvät 57 ja 34 prosentin heittotarkkuudet (kakkoset ja kolmoset).

– Kauden alussa oli henkilökohtaisella tasolla paljon tavoitteita. Niistä jotkut on saavutettu, mutta paljon on vielä saavuttamatta. Vaikka olen saanut hyvin vastuuta, olen tyytymätön omiin heittoprosentteihini. Niitä pitää pystyä nostamaan, Andringa toteaa päättäväisesti.

Hyvät otteet on huomattu muuallakin päin Suomea.

– Joitain puheluja on tullut, kyselty vähän ensi kauden suunnitelmista… mutta kun Kataja tarjosi uutta sopimusta olin sitä mieltä, että se on paras vaihtoehto oman kehittymiseni ja pelaajaurani kannalta.

Kahden passin (Suomi ja Ranska) koripalloilija jakaa erityiskiitokset nykyjoukkueessa vallitsevalle tekemisen meiningille.

– Joukkuehenki on todella hyvä. Se näkyy mielestäni suoraan siinä, että olemme sarjataulukon kärkipäässä. Huonolla joukkuehengellä siellä ei olla.

Rannikon ja Van Andringan lisäksi Kataja Basketilla on sopimus kaudesta 2015-16 sisäpelaaja Tommi Huolilan (22) sekä laituri Jesse Niemen (24) kanssa.