Vilpas saa kotikentälleen torstaina vastaansa Kauhajoen Karhu. Vilpas kaipaa pisteitä taistellessaan sarjapaikastaan ja Karhu hamuaa edelleen kärkipaikkaa.

Vilppaan ongelmat eivät ota loppuakseen. Nilkkavaivainen Darren Duncan on yhä sivussa ja Malik Story jatkaa rosterissa. Tiistaina putosivat riveistä kapteeni Jukka Kataja ja takamies Sami Ikävalko. Mikäli kaksikko ei pysty pelaamaan kotiotteluissa, se aiheuttaa rutkasti lisäongelmia Vilppaan ”duncanittomaan” pelinjohtoon.

Päävalmentaja Mikko Tupamäen harras toive koskee terveyskatastrofin loppumista. Tiistaina treeneissä nähtiin kahdeksan pelikuntoista pelaajaa ja Samu Kaaresvirta toimi lähinnä syöttelijänä. Loppuhetkillä Ikävalko putosi pelikaverin jalan päälle ja muljautti nilkkansa kunnolla.

– Kipeä se on, mutta ei kauheasti turvonnut. Katsotaan aamulla, miltä nilkka näyttää. Jos on pienikin mahdollisuus pelata, minä pelaan, Ikävalko kommentoi Vilppaan tiedotteessa.

Katajan tilanne on täysi kysymysmerkki. Miehen oli lähdettävä tiistaiaamulla sairaalaan valtavien kipujen vuoksi ja kapteeni pistettiin saman tien tiputukseen. Kokeita on otettu ja toivottavasti asiaan saadaan pikaisesti selvyys. Joka tapauksessa huono merkki tulevia pelejä ajatellen.

– Ei tässä ole oikein mitään tehtävissä. Kun pelaajia tippuu, mennään niillä mitä on jäljellä. Nyt on ainakin vähemmän pelaamaan päässeillä kavereilla näytön paikka. Toivottavasti he ovat valmiita vastaamaan haasteeseen, päävalmentaja Mikko Tupamäki herättelee.