Vilpas yllätti aika monta katsojaa torstaina Salohallissa. Vahvasti vajaamiehisenä otteluun lähtenyt salolaisryhmä nousi loppuhetkillä taistelemaan jopa voitosta vahvaa Kauhajoen Karhua vastaan. Kolmannen ottelunsa Vilppaan paidassa pelannut Malik Story oli jäätävän hyvä, mutta aivan voittoon asti ei Storykaan jaksanut Vilpasta kannattaa. Karhu kuittasi kotiedun kannalta tärkeät sarjapisteet 82-78 (46-35).

Päävalmentaja Mikko Tupamäen ryhmä on ennen näkemättömässä loukkaantumiskierteessä. Aamutreenien perusteella Vilpas lähtee peliin seitsemällä pelaajalla. Päivällä hätiin hälytettiin A-junnuista Niko Lindholm kahdeksanneksi. Tiistaina nilkkansa pyöräyttänyt Sami Ikävalko tuli alun perin mukaan vain alkuverryttelyyn, mutta päättikin pelata puoli tuntia ennen peliä. Ja onneksi päätti. Ikävalko oli yksi pääarkkitehdeistä, kun Karhu pistettiin toisella puoliajalla ahtaalle. Mies pussitti nilkka vahvasti teipattuna 12 pistettä, noukki kuusi levypalloa ja jakeli viisi koriinjohtavaa syöttöä.

Jos oli Ikävalkon suoritus hatunnoston arvoinen, samaa voi sanoa ensiesiintymisensä Salohallissa tehneestä Malik Storysta. 195-senttinen laituri ei pelkää ottaa ratkaisuja ja se on hyvä asia. Aluksi Story tyytyi enemmän hyppyheittoihin kooten avauspuoliskolle yhdeksän pinnaa. Toisella kaksikymppisellä miehestä nähtiin myös toisenlainen puoli. Nevadan yliopiston mies meni rohkeasti renkaalle ja haastoi kauhajokelaisia jatkuvasti. Toisen puoliajan saalis olikin 19 pistettä neljän kolmosen kera.

– Huolto teki huikean duunin Samin kohdalla ja pelipalaverissa puoli tuntia ennen peliä hän teki päätöksen pelaamisesta. Hattua täytyy nostaa, sillä kaveri teki kovan työn kipeällä nilkalla, kiitteli Tupamäki takamiestään seuran sivuilla.

Avausjaksosta ei joukkueelle paljoa kehuja tullut.

– Alussa lähdettiin lähinnä katselemaan ja puolustus oli passiivista. Isolla viisikolla emme pärjänneet puolustuspäässä ja homma muuttui, kun siirryttiin pienempään line-upiin. Saatiin sellainen positiivinen sähköisku ja myös hyökkäys lähti kulkemaan, Tupamäki totesi.

Malik Storysta päävalmentajalla oli selkeä käsitys.

– Nöyrä kaveri, joka haluaa oppia ja kehittyä. Hyvä valmennettava, joka omaa myös joukkuepelaajan ominaisuuksia. Malik toi meille uutta ulottuvuutta peliin.