Korisliigan kolmantena oleva Karhu (34 ottelua, 23 voittoa/11 tappiota) matkaa keskiviikkona Kouvolaan, jossa sarjan vitospaikalta top neloseen kurkotteleva Kouvot (34, 20/14) isännöi kahden kontion mittelöä.

Keskiviikon ottelu on joukkueiden kauden neljäs keskinäinen kamppailu. Ensimmäinen kohtaaminen lokakuussa päättyi kotijoukkue Kouvojen voittoon pistein 91–81. Tuon jälkeen vaakakuppi on kääntynyt vahvasti Karhulle. Joulukuun ottelussa karhulauma oli parempi 90–59. Kouvot ei ollut häävimpi vieras seuraavallakaan kertaa, vaan hävisi pistein 104–61. Jos Kouvot voittaa keskiviikkona ja joukkueet ovat runkosarjan päättyessä tasapisteissä, niin keskinäisen paremmuuden ratkaisee keskinäisten otteluiden koriero. Nyt se on Karhulla +64, joten Karhu saa hävitä ottelun 63 pisteellä ja on silti tasapistetilanteen sattuessa joukkueista parempi. Oman lisämausteen peliin tuo se, että runkosarja on äärimmäisen tiukka ja joukkueet voivat hyvinkin kohdata pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Voitto keskiviikkona lähes sinetöisi Karhun sijoituksen runkosarjan kärkinelikkoon ja antaisi kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

– Tärkeä peli pudotuspelien kotietua ajatellen. Meidän on saatava Kouvojen hyvä pallon liike hyökkäyksessä kuriin, sekä onnistuttava palloskriinipuolustuksessa. Gilesin ollessa poissa olemme Kouvoja pienempiä, joten levypallopelaamisen tärkeys korostuu entisestään, Karhun valmentaja Sami Toiviainen kuvailee tulevaa ottelua seuran sivuilla.

Karhun Antti Kanervo pelannee keskiviikkona.

– Antti huilasi lauantain pelin, koska alla oli peli torstaina, emmekä halua ottaa mitään riskejä tai kiirehtiä paluuta. Kevään tärkeimmät pelit ovat vasta edessä ja joukkueen sekä Antin tahto on olla niissä parhaassa terässä, Toiviainen kertoo.

Sentteri Devonne Gilesin tilanne on hankalampi. Mies on sivussa peleistä toistaiseksi, eikä varmuutta paluusta ole.

– Kuntouttaminen on edennyt, mutta nyt otetaan rauhassa ja yritetään saada mies pelikuntoon viimeistään pudotuspeleissä, Toiviainen valottaa Gilesin tilannetta.