Henrik Dettmann ja Lassi Tuovi luotsaavat Besiktas Istanbulia varmoin ottein kohti Turkin liigan pudotuspelejä. Turkin viikonloppukierroksella Besiktas kukisti Banvit Bandirman. Espanjan ACB-liigassa Gerald Lee juniorin ja Sasu Salinin joukkueet olivat voittoisia.

Besiktas Istanbul hiipii lähelle Turkin liigan pudotuspelien kotietua. Lauantai-iltana Besiktas päihitti Eurocupin välieriin edenneen Banvit Bandirman lukemin 96–87 (44–38).

Besiktas nousi Turkin liigan viidenneksi. Joukkue on voittanut pelaamastaan 26 ottelusta 14.

Lee juniorin Murcia ja Salinin Gran Canaria vahvistivat asemiaan Espanjan ACB:n pudotuspelikaavioissa päättämällä viikonloppukierroksen ottelunsa voittoihin.

Lee keräsi 13 minuutissa Murcialle kolme pistettä ja kolme levypalloa vakuuttavassa 83–72 (40–31)-voitossa Manresasta. Gran Canaria pöllytti puolestaan vieraskentällä Fuenlabradaa lukemin 76-65 (36-32). Puolustuspään rakkikoirana ahertanut Salin keräsi kymmenessä minuutissa neljä virhettä.

ACB:n pudotuspelikaaviossa Gran Canaria jakaa kahdeksannen sijan voitettuaan 28 ottelustaan 15. Murcialla on kaksi voittoa vähemmän ja sijoituksensa jaettu 10. sija.

Gordon Herbertin ja Mikko Koiviston edustama Frankfurt Skyliners jahtaa pudotuspelipaikan jahtia Saksan Bundesliigassa. Sunnuntaina joukkue kuitenkin kärsi takaiskun, kun Braunschweig kaatoi frankfurtilaiset kotonaan 86–76 (43–36).

Loukkaantumisista kärsinyt Koivisto puki Skylinersin peliasun ylleen toisessa perättäisessä ottelussa. Pussihukkien kasvatti pussitti yhdeksässä minuutissa kolme pistettä.

Tappiosta huolimatta Skylinersillä on vahva ote Bundesliigan pudotuspeleistä. Joukkue jatkaa seitsemäntenä voitettuaan 29 ottelustaan 15.

Antero Lehdon Varese haki Italian Serie A:ssa tuiki tärkeän voiton liigan tyvipään Casertasta kotikentällään luvuin 84–80 (39–31).

Lehto pelasi ottelussa neljä minuuttia ilman tilastomerkintöjä. Varese jakaa Serie A:n sijat 12.–14. kahden muun yhdeksän voiton joukkueen, Capo d’Orlandon ja Avellinon kanssa. Pesaro on kerännyt seitsemän voittoa ja hännänhuippu Caserta viisi voittoa.