Korisliigan pudotuspeleihin valmistautuvan joensuulaisen Kataja Basketin ja päävalmentajansa Pekka Salmisen tiet eroavat kauden päätteeksi. Salminen on ottanut vastaan hänelle Etelä-Suomesta tarjotun työtehtävän, jonka tarkempi sisältö julkistettaneen myöhemmin tällä viikolla.

– Fiilikset ovat tällä hetkellä katkeransuloiset. Kausi täällä Joensuussa on ollut jo tähän mennessä aivan mahtava. Mitään negatiivista en keksimälläkään keksi. Organisaatio, pelaajat, muut ihmiset… Aivan loistavaa aikaa. Menee heittämällä top kahteen, kolmeen urallani, Salminen hehkuttaa Katajan sivuilla.

Salminen ja Kataja olivat käyneet alustavia neuvotteluja jatkosta, mutta päävalmentajan saamasta tarjouksesta Helsingin suunnalle tuli tässä kohtaa ohittamaton.

– Perhesyyt ratkaisivat. Nyt tulen näkemään erityisesti poikaani paljon useammin.

Seurassa tehdään parhaillaan töitä uuden päävalmentajan palkkaamiseksi.

Korisliigan runkosarjan sekavaa loppuhuipennusta Kataja Basketin kohtuullisen selvän tilanteen johdosta pääosin sivusta seurannut Salminen vakuuttaa, että kaikki fokus on ja pysyy vain ja ainoastaan nykyjoukkueensa tekemisissä.

– Haluan korostaa, että laitan, kaikki laittavat, ihan kaiken likoon joukkueemme menestymisen eteen. Meillä on tässä huikea ryhmä ja mahdollisuudet kevään aikana vaikka mihin.

– Kouvot-ottelu (keskiviikkona Kouvolassa) menee meidän osaltamme valmistautumisena lauantaihin. Mitään riskejä emme ota ja peluutustakin tulemme säätelemään tarpeen mukaan, Salminen ennakoi kauden viimeistä runkosarjaottelua.

Kataja Basket aloittaa Korisliigan pudotuspelit kotiottelulla ensi lauantaina. Vastustaja ratkeaa viimeisellä runkosarjakierroksella.