Korisliigan pudotuspelien tiivis tahti jatkuu, kun seuraavat pelit ovat edessä jo maanantaina ja tiistaina.

Maanantaina edessä on jälleen kolme kovaa koitosta. Bisons ja Kouvot kävivät tiukan taistelun lauantaina ja maanantaina joukkueet kohtaavat Mansikka-aholla. Kataja otti ensimmäisessä kohtaamisessa selvän voiton Namikasta, mutta kotikentällään lahtelaiset eivät varmasti tule päästämään joensuulaisia helpolla. KTP nappasi ensimmäisessä ottelussa Seagullsia vastaan kotiedun takaisin itselleen ja joukkueet kohtaavat maanantaina Karhuvuoressa, josta Seagulls haki kauden ainoan voittonsa kotkalaisista tällä kaudella.

Seagullsin ja KTP:n välisessä ensimmäisessä kohtaamisessa oli aistittavissa hienoa pudotuspelitunnelmaa myös katsomossa ja KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov odottaa samanlaista kannustusta myös kotikentällä.

– Joukkue oli todella iloinen saamastaan kannatuksesta Kisahallissa. Maanantaina näytetään kuinka vaikea paikka Karhuvuori on, kun kaikki puhaltavat yhteen hiileen, Mirolybov suitsuttaa joukkueensa puolesta KTP:n sivuilla.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa nähtiin kova match-up, kun KTP:n Kenneth Simms ja Seagullsin Melsahn Basabe taistelivat korinalusherruudesta. Samaan kaksikkoon kannattaa kiinnittää huomiota myös maanantaina.

– Todella mielenkiintoinen parivaljakko. Basabe on erittäin ulottuva pelaaja, jolla myös hyvä heitto ja kyky hakea levypalloja. Kenny taas on fyysinen pelaaja, joka pystyy myös sytyttämään joukkueen molemmissa päissä kenttää. Tärkeä match-up koko kuvassa, Mirolybov taustoittaa. Vaikka KTP-puolustus oli runkosarjassa vähintäänkin vahvaa keskitasoa esimerkiksi päästettyjä pisteitä verratessa, löytyy tilastoista mielenkiintoinen ilmiö. Pudotuspeleihin selviytyneiden joukkueiden osalta KTP:tä vastaan on heitetty selkeästi parhaalla kakkosprosentilla. Kaikki muut playoffs -joukkueet pitivät vastustajat runkosarjassa alle 50 prosentin tarkkuudessa, mutta KTP salli ne vastustajille peräti tarkkuudella 52,6%.

Asia näyttää kuitenkin korjaantuneen. Vastustajan kakkosprosentti painui jo huhtikuun osalta alle 49 prosentin ja lauantaina Gulls jäi jopa 32 prosenttiin. Myös helsinkiläisten pistemäärä (64) on pienin lukema, mihin KTP on vastustajansa tällä kaudella jättänyt. Puolustus on siis viritetty playoffs –moodiin.

– Puolustuksessa näkyy koko kauden työ. Kun sitä on harjoiteltu ja hiottu, uskoo koko joukkue siihen. Pieniä asioita voidaan edelleen tehdä paremmin, mutta perusilme on nyt hyvällä tasolla, Mirolybov sanoo.

Kotkalaisten pelistä löytyy myös parannettavia osa-alueita, sillä levypallopelissä Seagulls pääsi myllertämään ensimmäisessä kohtaamisessa. KTP oli runkosarjan heikoin joukkue puolustuslevyissä ja lauantaina Gulls haki peräti 20 hyökkäyspään irtopalloa. Lukema on suurempi kuin yhdessäkään KTP:n runkosarjaottelussa. Myös Mirolybov tiedostaa kehityskohdan.

– Siihen ei ole poppakonsteja, vaan pitää vaan olla huolellinen ja laittaa kroppaa likoon. Basabe haki lauantaina kuusi hyökkäyslevyä ja oli niistä monessa muussakin mukana. Nyt pallot pitää hoitaa meidän käsiin, Mirolybov päättää.

Tiistaina Pyrintö ja Karhu iskevät toistamiseen yhteen.