Mikko Koiviston ja Gordon Herbertin Fraport Skyliners varmisti viikonloppuna pudotuspelipaikan Saksan Bundesliigassa. Seuraavana haasteena frankfurtilaisjoukkueella on EuroChallengen Final Four, joka pelataan viikonloppuna.

Skylinersin pudotuspelipaikka varmistui, kun se kaatoi komeasti kotikentällään Bayern Münchenin. Kova päänahka toi myös aimoannoksen itseluottamusta ennen viikonlopun EuroChallengen lopputurnausta.

– Iso voitto Bayernista varmisti lopullisesti meidän pudotuspelipaikan ja meillä on vielä pienet teoreettiset mahdollisuudet viidenneksi. Pelit ovat sujuneet hyvin viime aikoina ja voimme lähteä luottavaisin mielin viikonloppuun.

Pudotuspelipaikan varmistuminen antaa levollisen mielen valmistautua viikonlopun tärkeään koitokseen.

– Kyllähän se helpottaa, ettei tarvitse arvuutella muiden pelejä, vaan kaikki on omissa käsissä eikä muilta tarvita apuja. Nyt voimme vain rauhassa keskittyä viikonloppuun.

Koiviston kausi Skylinersissä on ollut rikkonainen loukkaantumisten takia ja samalla se on verottanut miehen asemaa joukkueessa.

– Nyt olen viimeiset viikot saanut harjoitella ihan kunnossa ja olen mennyt paljon parempaan päin. Tilanne on kuitenkin joukkueessa vaikea, kun ei aina tiedä onko kokoonpanossa ja tuleeko peliaikaa.

Koivisto pääsee toista kertaa peräkkäin kokemaan EuroChallengen Final Fourin, sillä viime kaudella hän pelasi turkkilaisessa Gazientepissä. Silloin kuitenkin matka katkesi heti välierässä.

– Itse sen jo kerran kokeneena voi lähteä ehkä hieman rennommin. Oma rooli on kuitenkin tällä hetkellä aika erilainen kuin mitä se oli viime vuonna. Saa nähdä millainen rooli tiedossa lopulta on, ”La Bomba” miettii.

Skyliners kohtaa perjantaina ensimmäisessä ottelussa ranskalaisen Nanterren. Ottelun voittaja etenee finaaliin jossa se kohtaa voittajan otteluparista Rovinari-Trabzonspor. Pronssiottelu ja finaali pelataan sunnuntaina.

Salttu Forsström