Petteri Koponen: ”Toivottavasti Sasu ei ole paljastanut kaikkia kikkojani”

© Kuva: Salttu Forsström

Petteri Koponen taistelee Eurocupin voitosta, kun Himki aloittaa finaalit perjantaina Gran Canarian vieraana. Koponen toivoo, ettei Gran Canarian Sasu Salin ole paljastanut joukkueelleen kaikkia hänen temppujaan.

Salin ei ole Eurocupissa edustuskelpoinen, joten hän seuraa sivusta, kun hänen joukkuekaverinsa yrittävät pitää Koposen ja muut Himkin tähdet kurissa.

– Minulle se on kiva, ettei Sasu pelaa, sillä hän on varmasti yksi Euroopan parhaista puolustajista, Koponen kehaisee kaveriaan.

Koponen veikkaa, että Salinin puoleen käännytään, kun Gran Canaria hakee vinkkejä Koposen pysäyttämiseksi.

– Kyllä hän varmasti joutuu hieman kertomaan, mutta toivottavasti Sasu ei paljasta kaikkia minun kikkojani. Onneksi kikkaboksista löytyy kuitenkin uusiakin kikkoja, ettei hän kaikkia tiedä, naurahtaa Koponen.

Salinin lisäksi Gran Canarian joukkueessa pelaa Koposelle tuttuja pelaajia myös viime kesän MM-kisoista, kun espanjalaisjoukkueessa palloilevat Uuden-Seelannin Brad Newley sekä Dominikaanisen tasavallan Eulis Baez. Susijengi koki molemmille joukkueille kirvelevät tappiot Bilbaossa, joten nyt osaltaan Koponen voi maksaa kalavelkoja hieman takaisin.

– Totta kai pientä revanssihenkeä on, sillä pelasimme samassa lohkossa.

Newleyn ja Baezin lisäksi Gran Canarian ykkösnimiä ovat myös Eurocupin tähdistöjoukkueisiin valitut Walter Tavarez ja Kyle Kuric, sekä takamies Tomas Bellas, joka omistaa erittäin yllättävän ja tehokkaan keskimatkan floaterin. Koponen tiedostaakin vastustajan kovuuden.

– Gran Canarialla ei ole isoja tähtiä eikä välttämättä samanlaisia nimiä kuin meillä, mutta he pelaavat hyvää ja tosi dynaamista korista. Meidän täytyy kuitenkin lähteä omalla pelillä ottamaan vastustajalta vahvuudet pois.

Salttu Forsström


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.