Shawn Huffin Ludwigsburg kiilasi Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin Gordon Herbertin ja Mikko Koiviston Frankfurt Skylinersin seuraksi. Ludwigsburg varmisti pudotuspelipaikkansa vappuaattoiltana lyömällä Göttingenin vieraskentällä.

Huff lateli 30 minuutissa 10 pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön, kun MHP Riesen Ludwigsburg naulasi pudotuspelipaikkansa nujertamalla Göttingenin vieraskentällä 81–85 (41–50) Jon Brockmanin (22/15/3 syöttöä) ja Michael Stocktonin (21/2) johtamana. Pudotuspelipaikasta taistellut Göttingen vei pelin viimeiset kolme minuuttia 14-7, mutta vieraat eivät horjuneet ratkaisevilla hetkillä.

Koivisto katseli puolestaan sivusta, kuinka Frankfurt Skyliners sinetöi kuudennen sijansa kaatamalla Tübingenin 77–82 (36–43). Johannes Voigtmann (20/8/3 syöttöä/2 blokkia) ja Sean Armand (20/4) olivat Skylinersin tehokkaimmat.

Eilen päättyneessä Bundesliigan runkosarjassa Skyliners (34 ottelua/24 voittoa/14 tappiota) sijoittui kuudenneksi ja Ludwigsburg (34/17/17) kahdeksanneksi. Skyliners kohtaa Bundesliigan puolivälierissä Bayern Münchenin ja Ludwigsburg runkosarjavoittaja Brose Baskets Bambergin.

Huff teki toisella Bundesliiga-kaudellaan laatutyötä. 34 ottelua pelannut ToPon kasvatti rekisteröi 10,8 pistettä ja 3,9 levypalloa 23,0 minuutissa ottelua kohden, pussitti kolmosensa 44,3% tarkkuudella ja vapaaheittonsa 80% tarkkuudella.

Koiviston kausi oli loukkaantumisten vuoksi rikkonainen. Pussihukkien kasvatti puki Skyliners-peliasun ylleen 15 ottelussa ja viimeisteli 5,5 pistettä, 1,4 levypalloa ja 0,9 syöttöä 16,6 minuutissa ottelua kohden. Koiviston kolmoset upposivat 38,1% ja vapaaheitot 100% tarkkuudella.

(lähde: Koripalloliiton tiedote)