Sitkeä KTP-Basket nousi sillasta ja kukisti Loimaan Bisonsin toisen kerran peräkkäin. Brandon Jefferson nousi jälleen ratkaisijaksi amerikkalaiskollegoidensa tukemana ja KTP otti komean 73-68 (16-21, 21-15, 18-20, 18-12) –kotivoiton. Finaalipaikka ratkeaa lauantaina Loimaalla.

Jännitysnäytelmä huipentui viime sekunneille, kun Brandon Jeffersonin haamukolmonen upposi sisään ja Bisons epäonnistui omissa ratkaisuyrityksissään. Tappiosta huolimatta Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson harmitteli omiensa pallonmenetyksiä, mutta piti ottelua viihdyttävänä.

– Tämän takia koripallo on niin erityistä! Onnittelut KTP:lle. Olen puhunut koko ajan, että tämä sarja on runien peli ja toisella neljänneksellä KTP otti 10-0 –runin tärkeään paikkaan. Toiseksi, emme saaneet neljään viimeiseen pallonhallintaan edes heittoa aikaan. Myöskään 16 menetyksellä ei näitä pelejä voiteta. Tämä sarja ansaitsee viidennen ottelun, Gibson totesi KTP:n sivujen mukaan.

KTP-luotsi Anton Mirolybov hehkutti omiaan sekä äänekkäästi kannattanutta kotiyleisöä.

– Haluan onnitella minun pelaajia. Sanoin sen jo Loimaalla, että tämä joukkue ei luovuta. Toiseksi, te kotkalaiset katsojat voititte tänään. Jätkät eivät varmasti kuulleet viimeisellä aikalisällä mitä minä sanoin. Kiitos, tänään oli aivan fantastinen tunnelma. Tänään heittopeli oli huonoa, mutta lauantaina lähdetään rennosti haastamaan ennakkosuosikki Bisonsia, Mirolybov heitti.