Korisliigassa peräti 14 pelikauden ajan luottopelaajiin lukeutunut Jukka Kataja lopettaa pelaajauransa. Koripallo pysyy lähellä miehen arkea jatkossakin, sillä viisi viime kautta Salon Vilppaan riveissä viettänyt Kataja siirtyy avainasiakasvastaavaksi Kisakallion Susi Training Centeriin.

Liigaurallaan 3796 pistettä heittänyt 33-vuotias Kataja pelasi Korisliigaa kasvattajaseuransa Forssan Koripoikien lisäksi Salon Vilppaassa, Torpan Pojissa ja Kouvoissa, jossa Kataja saavutti SM-hopeaa ja -pronssia. Ensimmäisellä liigakaudellaan 2001-02 hänet valittiin myös Korisliigan vuoden tulokkaaksi.

Suomea Kataja edusti urallaan 33 maaottelussa, joista 13 esiintymistä tapahtui miesten maajoukkueessa.

Upean uran pelannut Kataja pääsee heti hyödyntämään opiskelusta ja uralta hankittua osaamista Suomen Koripalloliiton valmennus- ja kehityskeskuksena toimivassa Kisakallion Urheiluopiston Susi Training Centerissä, johon Kataja on valittu avainasiakasvastaavaksi, päälajinaan nimenomaan koripallo.

Uudet tehtävät suomalaisessa koripallossa tuntuvat Katajalle itselleen luontaisilta pitkän liigarupeaman jälkeen.

– Koin, että nyt oli oikea aika siirtyä uusien haasteiden pariin ja mikäs sen parempi jatkumo kuin päästä osaksi Kisakallion Urheiluopiston huipputiimiä, Kataja kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Kataja voitti urallaan yhden Korisliigan hopean ja yhden pronssin ja Suomen Cupissakin tuli kaksi hopeaa. Suurimmaksi saavutuksekseen hän kuitenkin listaa tervehtymiset useista loukkaantumisista.

– Pelivuosilta jäi mieleen paljon hienoja ja ainutlaatuisia elämyksiä sekä tietenkin upeita persoonia – suuri kiitos etenkin kaikille entisille joukkuekavereille, valmentajille, huoltohenkilöstöille ja katsojille! Suurimmat pokaalit jäivät aikuisten sarjoissa nostamatta. Suurimmiksi saavutuksikseni koenkin – keskimääräistä enemmän loukkaantumisia urani aikana kokeneena – sen, että aina niiden jälkeen tultiin takaisin pelikuntoon.