Bisonsille yhden kauden parhaista otteluistaan pelannut Roope Ahonen ylisti omiensa energiatasoa joukkueen tasoitettua finaalivoitot Kataja Basketia vastaan keskiviikkona 1-1:een.

Salolaislähtöisen takamiehen mukaan loimaalaiset olivat aivan eri jalalla liikkeellä keskiviikon ottelussa maanantaihin verrattuna.

– Meillä oli tänään puolustuksessa sitä energiaa, mitä ensimmäisestä pelistä puuttui. Ekassa matsissa juoksimme Katajan hyökkäyspelin perässä ja Teemu [Rannikko] löysi hyvin joukkuekaverinsa. Tänään saatiin painostettua ja prässättyä heitä ja otettua pois asioita, missä Kataja on perinteisesti todella hyvä, Ahonen kehui Koripalloliiton tiedotteessa.

Kasvojenpesusta huolimatta Ahonen varoitti omiaan paukuttelemasta henkseleitä. Ennen kolmatta osaottelua Joensuussa on edessä kaksi pitkää välipäivää, ja Kataja on osoittanut aiemminkin kykynsä nousta sillasta.

– Parannettavaa jäi vielä paljon, murahti Ahonen.

– Tärkeintä on, että pidetään intensiteetti hyvänä, saadaan stoppeja puolustuksessa ja päästään sitä kautta juoksemaan. Omassa puolustuksessaan Kataja vaihtaa paljon, jolloin meidän on löydettävä oikeat mismatch-tilanteet ja vapaat heittopaikat. Pikkuasiat tulevat ratkaisemaan.