Bisons-luotsi onnitteli Katajaa: ” Te ansaitsette sen”

© Kuva: Juha Tamminen

Bisonsin kolmas mestaruus oli varsin lähellä, mutta tällä kertaa loimaalaiset joutuivat finaalisarjassa pettymään. Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson oli omistaan ylpeä ja onnitteli Katajaa mestaruudesta.

Gibson kehui vastustajajoukkuetta lehdistötilaisuudessa.

– Vihdoinkin trilleri. Ensinnäkin onnittelut Katajalle, coach Salmiselle ja koko organisaatiolle. Tiedän, että kaupunki on halunnut tätä pitkään. Te ansaitsette sen.

– Kova peli kuten ennakoimme. Olimme johdossa 10 pistettä, mutta tiedät, että Katajan kanssa peli ei ole koskaan ohi. Tunsin kuitenkin, että siinä hetkellä meidän oli laitettava jalka, muttemme vain tehneet sitä. Meille tuli pallonmenetyksiä ja meidän levypallopelaaminen petti vähän siinä vaiheessa. Meillä oli hyökkäyksessä mahdollisuuksia jotka menetimme. Viimeisellä neljänneksellä meistä tuli vähän seisovia. Emme saaneet stoppeja emmekä pystyneet juoksemaan, Gibson kertasi ottelua.

Bisonsilla on takanaan historiallisen raskas kausi. 70 runkosarjaottelua VTB- ja Korisliigassa sekä 13 pudotuspeliä päälle, ovat sellainen urakka mitä mikään suomalaisseura ei ole aiemmin joutunut läpikäymään.

– Olen kuitenkin ylpeä pelaajistani. Valmistautumiskausi mukaan lukien 88 peliä tällä kaudella. Jos olisitte sanoneet, että olisimme viidennessä pelissä tällaisen kauden jälkeen, olisin pitänyt teitä hulluna.

Gibson nosti myös esiin Katajan Tom Knightin loukkaantumisen, joka loukkaantui ottelusarjan toisessa ottelussa. Se nosti Katajan voiton arvoa entisestään.

– Jos emme pysty voittamaan, vaikka he pelaavat ilman yhtä heidän avainpelaajaansa, niin se on myös yksi osoitus, ettemme ansainneet voittaa mestaruutta. Pisteet Tommille (Huolila) ja muille joiden piti nousta ja korvata avainpelaajan menetys, Gibson päätti.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.