Juuri Korisliigakauden neljänteen sijaan päättänyt Karhu on palkannut uudeksi kakkosvalmentajaksi 38-vuotiaan Jussi Laakson.

Laakson sopimus on kaksivuotinen ja Kauhajoelle Sami Toiviaisen aisapari muuttaa elokuun alussa. Lisäksi Laakso tulee auttamaan Karhun juniorikoripallon kehittämisessä.

Riku Parkatti ilmoitti viime kesänä, että tulevan kauden jälkeen hän vetää hieman happea ja ottaa etäisyyttä korikseen, Karhubasketin taustaryhmän puheenjohtaja Vesa Ojala kertoo Karhun sivuilla.

– Siitä asti olemme sitten etsineet sopivaa valmentajaa Samin avuksi. Samin avulla oikea mies löytyi ja meillä on 110 prosenttinen luotto Samin tekemiseen, joten ei tästä asiasta eri mieltä voinut olla. Iso kiitos ja kumarrus Rikulle hänen tekemästään työstä ja samalla koko organisaatio toivottaa Jussin tervetulleeksi Kauhajoelle, Ojala kertoo palkkauksen taustoja.

Laakso on ehättänyt tehdä jo paljon koriksen parissa. Hän on suorittanut HKVT-tutkinnon, valmentanut Korisliigassa, opettanut ”Märskyssä” korista nuorille lupauksille ja toiminut eri maajoukkueiden valmentajaryhmissä. Tällä hetkellä hän toimii Sami Toiviaisen valmennusryhmässä 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa. Tuolla projektilla on edessä EM-karsinnat Bukarestissa heinä-elokuun vaihteessa, minkä jälkeen onkin edessä muutto lakeuksille.

– Hyvillä mielin suuntaan Kauhajoelle ja lähden valmentamaan miesjoukkuetta 14-vuoden tauon jälkeen, Laakso kertoo.

– Olin mukana LrNMKY:n valmennuksessa ja sen jälkeen aika on mennyt tyttöjen ja naisten joukkueiden valmentamisessa. Luulen, että pelillinen vastuu kakkosvalmentajalla kasvaa hieman, mutta samanlaista fysiikkapuolen tuntemusta minulla ei ole kuin Rikulla. Samin kanssa olemme toimineet ennemmin hyvin yhteen ja luulen, että tarkka työnkuva selkeytyy ja hakee paikkaansa, kun kääritään hihat ja aletaan hommiin, Laakso kertoo tulevasta toimenkuvastaan.

– Lisäksi organisaation kehittäminen on yksi lempiaiheistani ja odotan mielenkiinnolla, että pääsen yhteistyöhön Karhun laajan taustaryhmän kanssa. Viimeiset seitsemän kautta olen päättänyt mitalijuhliin, enkä suunnittele putken katkeamista ensi kauden päätteeksi.