Vilppaan ensimmäinen liike kevään siirtomarkkinoilla on tehty. Kokenut liigapelaaja Juho Nenonen siirtyy Lapuan Kobrista Vilppaan paitaan yksivuotisella sopimuksella.

27-vuotias Nenonen on Vilppaalle todellinen profiilipelaaja, sillä miehen vyöllä roikkuu kaksi Suomen mestaruutta (Honka), neljä SM-hopeaa (Kataja) sekä kaksi SM-pronssia (Honka, Kataja). Samalla Vilpas solmi jatkosopimuksen oman kasvattinsa Ilmari Kallion kanssa. 22-vuotiaan Kallion rooli kasvoi selvästi viime kaudella ja tuleva kausi on Kalliolle jo seitsemäs Korisliigassa.

Jukka Katajan ja Samu Kaaresvirran päätettyä liigauransa Vilpas tarvitsi kokemusta ryhmäänsä ja sitä se vastasolmitulla sopimuksella saa. 202-senttinen Nenonen on pelannut Korisliigaa jo kymmenen vuotta. Kolme kautta Espoon Hongassa, kuusi Joensuun Katajassa ja viime kaudella Lapuan Kobrissa, jossa nelospaikan mies urakoi tehot 11.1 pistettä ja 4.9 levypalloa. Viime kausi päättyi Lapualla 26 ottelun jälkeen käsivammaan.

Päävalmentaja Mikko Tupamäki on siirrosta enemmän kuin mielissään.

– Tämän tason isot miehet ovat Suomessa kortilla, joten olen todella iloinen, että Juho valitsi juuri meidät useasta vaihtoehdosta. Viime vuonna olimme lähellä sopimusta, mutta tuolloin Lapua veti pitemmän korren. Juho on erittäin tunnollinen harjoittelija ja hän pistää aina 100% likoon kentällä. Hänet tunnetaan kovana puolustajana ja tuo sillä uutta johtajuutta joukkueeseen. Meidän on tarkoitus uusiutua pelillisesti ja siinä Juholla on merkittävä rooli. Viime kaudella hän osoitti olevansa ison roolin pelaaja liigatasolla, arvioi Tupamäki uutta hankintaa Vilppaan tiedotteessa.

Vilppaalla on nyt sopimukset ensi kaudesta Sami Ikävalkon, Ville Hännisen, Ilmari Kallion ja Juho Nenosen kanssa.