Superlupaus Edon Maxhuni Basketball Without Borders –leirille

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluva Edon Maxhuni edustaa Suomea Gran Canarialla 2.-5.6. järjestettävällä Euroopan Basketball Without Borders –leirillä (BWB). NBA:n ja FIBA:n yhteisleirille kutsutaan vuosittain Euroopan lupaavimpia nuoria koripalloilijoita.

Suomesta leirille on kutsuttu kolmena edellisvuotena Lauri Markkanen (2014), Samuli Nieminen (2013) ja Oskar Michelsen (2012), jotka ovat Maxhunin tapaan pelanneet HBA-Märskyssä.

Maxhunin lisäksi leirillä on myös toinen suomalaisedustaja, sillä Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä on kutsuttu leirille valmentajaksi. Möttölä oli Euroopan BWB–leirillä valmentajana myös viime vuonna.

NBA-pelaajavieraina Gran Canarialla vierailevat Charlotte Hornetsin Gerald Henderson ja Cody Zeller sekä Indiana Pacersin Damjan Rudez. Möttölän ohella legendaosastoa edustavat BWB-leirillä mm. espanjalaistähdet Jorge Garbajosa ja Amaya Valdemoro.

Henderson matkustaa Gran Canarialta yhdessä Möttölän kanssa Helsinkiin, jossa kaksikko osallistuu ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävälle NBA Youth Campille 5.-7.6.

Kaikkiaan Euroopan BWB-leirille osallistuu 50 tulevaisuudenlupausta 25 eri maasta.

17-vuotias Edon Maxhuni oli kuluneella kaudella HBA-Märskyn paras korintekijä 18,0 pisteen keskiarvollaan, kun Mäkelänrinteen Urheilulukiossa opiskelevat nuorukaiset nousivat miesten Divisioona A:han.

Maxhuni on pelannut tähän mennessä 54 nuorten maaottelua Suomi-paidassa. Viime kesänä hän pääsi testaamaan taitojaan Euroopan parhaimmistoa vastaan, kun Maxhuni pelasi Suomen 16-vuotaiden maajoukkueen kanssa Euroopan A-divisioonan EM-kisoissa. Tänä kesänä edessä ovat 18-vuotaiden EM-kisat Kreikassa.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.