Petteri Koposen BC Himki raivasi tiensä VTB-liigan finaaleihin lauantaina kukistamalla Lokomotiv Kubanin kotonaan viidennessä välieräottelussa pistein 94–77 (42–41). Lauantain ottelun ykkönen oli Koponen, joka kirjautti Himkille 21 pistettä ja onnistui viidesti kolmen pisteen kaaren takaa.

Ottelu ratkesi kolmannella jaksolla, jonka aikana Himki karistautui irti Lokomotiv Kubanin puolustuksen kurimuksesta. Moskovalaiset veivät jakson nimiinsä 29–15 ja käyttivät ratkaisevan neljänneksen pidättelemään krasnodarilaiset turvallisen välimatkan päässä.

Päätösneljänneksellä viimeiset naulat Lokomotiv Kubanin arkkuun löi Koponen, joka säkitti kymmenessä minuutissa kymmenen pistettä. Susijengin ykköstykki oli kentän koritykki 21 pisteellään (kakkoset 3/6, kolmoset 5/8), jonka lisäksi hän antoi neljä korisyöttöä ja napsi yhden levypallon.

Kolme ottelua sivussa ollut sentteri Paul Davis (18/4) uhkui pelihaluja ja vei krasnodarilaisvieraita korin alla kuin litran mittaa. Koposen ja Davisin lisäksi Himkiltä kaksinumeroisille ylsivät Tyrese Rice (18/5/7 syöttöä), Victor Claver (12/8) ja Sergei Monia (12/5/3 blokkia).

Himki kohtaa VTB-liigan finaalissa ylivoimaisen mestarisuosikin ja hallitsevan Venäjän mestarin Moskovan TsSKA:n. Finaalit alkavat TsSKA:n kotikentällä keskiviikkona.

(lähde: Koripalloliiton tiedote)