Petteri Koposen BC Himki ylsi selvästi edellistä ottelua parempaan suoritukseen Venäjän finaalien toisessa osaottelussa perjantai-iltana. Himkin pirteistä otteista huolimatta Moskovan TsSKA hoiteli haastajansa rutiinilla pistein 94-81 (47-37) ja nousi voiton päähän Venäjän mestaruudesta.

Himki piipahti johdossa toisen osaottelun avausminuuteilla, mutta TsSKA ei aikaillut ottaessaan ottelua komentoonsa.

Andrei Vorontshevitsin (13/7/3 syöttöä) ja Andrei Kirilenkon (11/8/2 blokkia) johtama TsSKA-puolustus puristi ilmat Himkin hyökkäyksestä samalla, kun hallitseva mestari järjesteli sentterinsä Alexander ”Sasha” Kaunin (17/4) johdolla tehokkaita heittopaikkoja.

Kolmannella jaksolla serbitaituri Milos Teodosic (18/4/6 syöttöä) otti ohjat ja johdatti TsSKA:n parhaimmillaan 62-39-johtoon, ennen kuin Himki heräsi. Vierasjoukkue kiipi vielä kymmenen pisteen päähän kolme minuuttia ennen loppua, mutta TsSKA:n johto oli kasvanut liian suureksi.

Petteri Koponen urakoi jälleen isot minuutit (30) ja keräsi ryhmälleen 13 pistettä, levypallon ja neljä syöttöä. Koponen oli Himkin tehokkain yhdessä sentteri Paul Davisin (14/4/4 syöttöä) kanssa.

TsSKA johtaa finaalisarjaa voitoin 2-0 ja on yhden voiton päässä VTB-liigan ja Venäjän mestaruudesta. Kolmas osaottelu pelataan Himkin kotikentällä maanantaina.