KTP julkaisi tärkeän jatkosopimuksen tiistaina, kun kapteeni Michael Pounds solmi sopimuksen ensi kaudesta. Loukkaantumisista kärsineeltä Poundsilta odotetaan vahvaa panosta tulevana kautena.

Polvivammasta kärsinyt Pounds palasi pelaavaan kokoonpanoon viime kauden alkupuolella, mutta vamma vei parhaan terän otteista. Päävalmentaja Anton Mirolybov arvostaa silti kapteeninsa panosta.

– Homppa auttoi paljon joukkuetta viime kaudella niin kentällä, kuin sen ulkopuolella. Hänen loukkaantumishistoriansa tietäen, Homppa tulee varmasti täynnä intoa ensi kauteen. Olen varma, että kaudesta tulee hänelle hyvä ja hienoa että hän pelaa sen Kotkassa, Mirolybov kommentoi KTP:n sivuilla.

Pounds väläytteli viime kaudellakin moneen otteeseen ratkaisukykyään ja varsinkin otteluiden loppuhetkillä kylmäpäinen takamies on tärkeä joukkueelleen. Iän ja kokemuksen myötä Homppa kantaa joukkuettaan entistä vahvemmin myös pukukopissa, joten on helppo ymmärtää Mirolybovin tyytyväisyys jatkosopimukseen. Pounds itse odottaa kuitenkin tulevalta kaudelta entistä parempaa.

– Edessä on iso kesä ja sen myötä iso kausi. Luotan siihen, että saamme treenarini Max Kosken kanssa tehtyä treenini kesällä niin hyvin, että kaudesta tulee myös todella hyvä, ”Homppa” kertoo.

Timo Heinonen siirtyi Helsingin Seagullsin paitaan ja Jukka Matinen ilmoitti heti kauden jälkeen lopettavansa pitkän uransa. KTP:n iso osasto huutaa siis kipeästi vahvistuksia.

– Kartoitamme isojen suomalaisten tilannetta, mutta talouden ehdoilla mennään, taustoittaa puheenjohtaja Jyrki Lindström.