Suomen 20-vuotiaat miehet kärsivät tappion Pohjoismaiden mestaruuskisojen avauspelissään Kisakallion Susi Training Centerissä, kun Tanska osoittautui paremmaksi numeroin 52-67 (26-36). Suomen puolustus onnistui tanskalaisia vastaan mainiosti, mutta hyökkäyspäässä joukkue etsi vielä pelirytmiään.

Ottelu eteni tasaisesti ensimmäisen vartin, kunnes Tanska lähti karkumatkalle Nicolai Andersenin (8/5) ja Tobias Reinholtin (4/3) koreilla ja kasvatti johtonsa kymmeneen pisteeseen tauolle mennessä.

Puoliajan jälkeen Suomi kiri Fiifi Aidoon (2/2) lay-upilla ja Tuomas Hirvosen (12/3/6 syöttöä) kolmosella viiden pisteen päähän, mutta Tanska vastasi toisessa päässä ja kasvatti johtonsa takaisin kaksinumeroiseksi.

– Kesän ensimmäinen peli ja pojat päästivät hieman höyryjä pois koneesta. Puolustuksen intensiteettiin voi olla erittäin tyytyväinen, mutta hyökkäyspäässä oli omat vaikeutensa: emme osaa vielä pelata kovin hyvin yhdessä, Suomen apuvalmentaja Petri Virtanen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen tehokolmikkoon kuului Hirvosen lisäksi Alexander Madsen (12/9) ja Shawn Hopkins (11/2/3 riistoa). Tanskan pistenikkareina kunnostautuivat Johannes Nielsen (16/4) ja Mathias Kelly (14/4/3 syöttöä/4 riistoa).

Illan toisessa ottelussa Ruotsi voitti tiukassa pelissä Islannin 75-73 (36-37). Suomi kohtaa huomenna Ruotsin Susi Training Centerissä 19:15. PM-turnauksen ottelut ovat nähtävissä stream-lähetyksinä Basket.fi:n YouTube-kanavalta.