Susijengin Joonas Cavénin, 22, nimeä ei kuultu torstain ja perjantain välisenä yönä pidetyssä NBA:n vuotuisessa varaustilaisuudessa Brooklynin Barclays Centerissä. Draftin ensimmäisenä pelaajana Minnesota Timberwolves varasi Kentuckyn Karl-Anthony Townsin.

– Jos tullaan draftatuksi, niin sitten tullaan. Jos ei, niin kaikki jatkuu ennenkin, NBA:n D-liigassa viime kaudella pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti linjasi jo ennen varaustilaisuutta.

2011-senttinen Cavén valmistautuu tällä hetkellä Suomen haastajamaajoukkueen kanssa Etelä-Koreassa pidettäviin universiadeihin. Eilisessä valmistavassa maaottelussa Viroa vastaan Cavén kuului Suomen parhaimmistoon tekemällä 16 pistettä.

NBA-draftin ensimmäinen eurooppalaispelaaja varattiin neljäntenä, kun New York Knicks nappasi latvialaisen Kristaps Porziņģisin. Heti perään Orlando Magic varasi kroatialaisen Mario Hezonjan viidentenä.