Susijengillä on kova harjoitusohjelma, kun se kohtaa heti kärkeen Ranskan ja Liettuan. Edellisvuosien tapaan muutenkin vastassa on huippuluokan joukkueita.

Suomi pelaa kaksi ottelua kotonaan, kun elokuun 1. päivä kohdataan Ranska ja kenraaliharjoituksessa Helsingissä on vastassa Ukraina. Siinä välissä Susijengi käy Liettuassa, Belgiassa ja Sloveniassa.

– Loistavaa, että olemme taas saaneet aikaiseksi näin hyvän valmistautumisohjelman. On suuri kunnia päästä aloittamaan kesä peräkkäisillä maaotteluilla EM-finalisteja vastaan. Loputkin vastustajat ovat suoraan Euroopan huipulta. Ohjelmamme on jälleen yksi osoitus pitkäjänteisen työn merkityksestä, joka on tehnyt Suomesta halutun vastustajan, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann myhäilee Koripalloliiton tiedotteessa.

Otteluohjelmassa on Suomelle mieluisia paikkoja, sillä Lietuassa Suomi pelaa Alytusissa ja Sloveniassa Koperissa. Molemmat pelipaikat ovat tuttuja jo aiemmista EM-kisoista.

– On mukavaa, että meillä on hyviä muistoja kaksista viime EM-kisoista, ja että pääsemme palaamaan kesän aikana kyseisiin kaupunkeihin. Toivottavasti Montpellieristä tulee kolmas kaupunki, jota voimme jälkikäteen muistella lämmöllä, Dettmann sanoo.