BC Nokian miesten Korisliigajoukkue vahvistuu kahdella nuorten maajoukkueista tutulla takamiespelaajalla, kun Joni Herrala, 20, sekä Niko Mattila, 21, allekirjoittivat alkuviikosta seuran kanssa pelaajasopimukset.

Tampereen Pyrinnön kasvatti Mattila on pelannut kolme edellistä liigakautta Kauhajoen Karhussa. 192-senttinen Mattila pelasi tilastollisesti parhaan liigakautensa toissakaudella (2013-14), jolloin hänen pistekeskiarvonsa ottelua kohden oli 6,1 ja koriinjohtavia syöttöjäkin tuli pelissä annettua keskimäärin 1,6.

17-vuotiaana liigassa debytoinut Mattila on pelannut ylimmällä sarjatasolla nuoresta iästään huolimatta jo 136 ottelua. Nuorten maaotteluita hän on pelannut kaikkiaan 84 ja niissä on syntynyt keskimäärin 6,8 pistettä.

ToPo junioreiden kasvatti Herrala, 20, on pelannut kaksi edellistä kautta Tapiolan Hongassa. Päättyneellä kaudella Herrala urakoi kaikki Hongan 40 ottelua tehden niissä keskimäärin 4,0 pistettä. Hänen ottelukohtainen piste-ennätyksensä liigassa on Mattilan tavoin 14 pistettä.

Nuorten maaotteluita tämä 191-senttinen pelaaja on pelannut 69 kappaletta ja miehen pistekeskiarvo niissä on 4,9. Herralalla on lisäksi kaksi nuorten SM-kultaa, Hongan A-pojista 2013 ja ToPon B-junioreista 2010.

– Olen hyvin tyytyväinen siihen, että näin moni nuorten maajoukkueista tuttu pelaaja on valinnut Nokian ympäristöksi, jossa haluaa jatkaa kehittymistään ja ottaa seuraavan askeleen urallaan. Se sopii hyvin yhteen omien tavoitteidemme kanssa, kertoo BC Nokian manageri Marko Pirhonen koripalloliiton tiedotteessa.