Bosnia-Hertsegovinan päävalmentaja Dusko Ivanovic on julkaissut 16 EM-ehdokkaan listan. Bosnia-Hertsegovina pelaa samassa lohkossa Susijengin kanssa.

Listalta puuttuu NBA-pelaaja Jusuf Nurkicin nimi, joka on ”17. nimi”, eli on hän on mukana mikäli hän ehtii kuntoutua polvivammasta pelikuntoon. Nurkic kävi toukokuun lopulla polvileikkauksessa ja hänen toipumisensa pelikuntoon on erittäin epävarmaa ja epätodennäköistä.

Myös kahden muun tähtipelaajan ympärillä on kysymysmerkkejä. Keväällä veritulppaan sairastunut joukkueen ykköstähti Mirza Teletovicin pelaaminen on vielä epävarmaa. Bosnia ja Hertsegovina aloittaa EM-valmistautumisensa 23.7. ja päävalmentaja Ivanovic toivoo Teletovicin liittyvän mukaan elokuun 1. päivä. Myös Bayern Münchenissä pelaavan Nihad Djedovicin tilanne on epäselvä. Hän sai Saksan kansalaisuuden, mutta joutui samalla luopumaan Bosnia ja Hertsegovinan passista, joten tällä hetkellä hän on ilman maan passia. Pahimmassa tapauksessa joukkueelta saattaa puuttua kolme ykköstähteään.

”Amerikkalaisvahvistus” Alex Renfroe on sen sijaan mukana.

Bosnia-Hertsegovinan EM-ehdokkaat:
Nemanja Gordic, Muhamed Pasalic, Alex Renfroe, Nihad Dedovic, Marko Sutalo, Dalibor Persic, Adin Vrabac, Marko Josilo, Nedim Buza, Mirza Teletovic, Milan Milosevic, Miroslav Todic, Stefan Glogovac, Elmedin Kikanovic, Drasko Albijanic, Andrija Stipanovic