Suomen 20-vuotiaat varmistivat nousunsa – Unkari-voitto ratkaisi

© Kuva: Juha Tamminen

20-vuotiaiden miesten maajoukkue varmisti nousun EM-kisojen A-divisioonaan voittamalla isäntäjoukkue Unkarin semifinaalissa 69-58 (27-24). Suomi on edelleen B-divisioonan EM-kisoissa voittamattomana ja pelaa huomenna sunnuntaina finaalissa kello 21.15.

20-vuotiaiden miesten nousu varmistaa, että jokainen Suomen poikamaajoukkueista pelaa nyt A-divisioonan EM-kisoissa.

Suomen äärimmäisen aggressiivinen susipuolustus piti kotijoukkue Unkarin vain 24 pisteessä ensimmäisellä puoliajalla. Vaikka Suomen hyökkäyspeli etsi itseään, niin toisella puoliajalla löytyi onnistumisia, kun Sudenpentujen hyökkäys alkoi hiljalleen soljua Tuomas Hirvosen pelinjohdon ja tärkeiden heittojen myötä.

– Tänään meidän puolustus oli silkkaa rautaa. 40 minuuttia pelasimme hemmetinmoisessa helteessä, kotiyleisön edessä, joka buuaa meille läpi pelin. Hyökkäys ei ollut tänään kantillaan, mutta tämmöinen puolustus kantaa pitkälle, päävalmentaja Anton Mirolybov kommentoi koripalloliiton tiedotteessa.

Hirvosen (14/1/3 syöttöä) hoidellessa pelinjohdon Suomen selkeä ykkösnimi oli älyttömän kovan pelin tiukkaan paikkaan pelannut Anton Odabasi (27/9/3 riistoa). Lisäksi Shawn Hopkins (2/4) ja Okko Järvi (4/0) tekivät oivaa työtä puolustaessa Unkarin tähtipelaaja Zoltan Perliä (20/1/3 syöttöä).


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.