Euroopan mestari kaikkien aikojen joukkueella Suomeen

© Kuva: Salttu Forsström

Hallitsevan Euroopan mestari Ranskan tähtipelaaja Tony Parker, 33, kertoo FIBA:n haastattelussa, että tämän kesän ranskalaisjoukkue on maan historian paras joukkue.

Parker valittiin EM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP), kun Ranska jylläsi ensimmäiseen Euroopan mestaruuteensa vuoden 2013 kisoissa. Ranska kohtaa Suomen Susijengin lauantaina 1.8. Tampereen Hakametsän Jäähallissa.

– Tämä on vain henkilökohtainen mielipiteeni, mutta mielestäni meillä on Ranskan koripallohistorian paras joukkue. Ensinnäkin, meillä ei ole koskaan ollut tämmöistä pituutta.

– Kaikella kunnioituksella jokaista kohtaan, joka on taistellut tämän joukkueen puolesta, rakastan heitä kaikki, mutta Rudy Gobert ja Alexis Ajinça ovat molemmat ainakin 235-senttisiä, Parker kertoo kieliposkessa.

Tampereella viikonloppuna Susijengin kohtaava Ranskan alustavasta EM-kisakokoonpanosta ei tähtinimiä puutu: San Antonio Spursin paidassa neljä NBA:n mestaruutta voittaneen Parkerin lisäksi Ajinça (New Orleans Pelicans) ja Gobert (Utah Jazz) ovat tehneet nimensä tutuiksi taalaliigassa.

Kolmikon jälkeen nimilitania vain jatkuu: Boris Diaw (San Antonio Spurs) ja Nicolas Batum (Charlotte Hornets) ovat myös tuttuja nimiä jokaiselle korisfanille, mutta heidän lisäkseen joukkueesta löytyy nuorta talenttia, kuten Evan Fournier (Orlando Magic) ja Joffrey Lauvergne (Denver Nuggets). Unohtamatta tietenkään NBA- ja Euroliiga-jyriä Mickaël Gelabalea (Le Mans) ja Nando de Coloa (Moskovan TsSKA).

– Kaiken lisäksi he ovat erittäin motivoituneita ja haluavat vain pelata Ranskalle. Kaikki ovat todella innokkaita, saavuin vasta viime viikon keskiviikkona leirille, mutta olen nähnyt jo kaikkien kasvoista, että he ovat valmiita tekemään tämän.

– Tavoitteemme on voittaa kultamitali. Meillä ei ole muuta tavoitetta. Voitimme vuonna 2013 ja haluamme puolustaa titteliämme.

Neljänsiin peräkkäisiin arvokisoihinsa valmistautuva Susijengi kohtaa Ranskan 1.8.2015 Tampereen Hakametsän Jäähallissa kello 20:30. Ottelua ennen myös EM-kisoihin valmistautuva Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa Ranskan 17:00.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.