Susijengi kaatoi Euroopan mestarit

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen koripallomaajoukkue aloitti harjoitusottelunsa parhaalla mahdollisella tavalla, kun se voitti hallitsevan Euroopan mestari Ranskan 76-67 (53-35).

Susijengi ei kuvia kumarrellut ottelun alussa, kun jo neljän minuutin jälkeen Suomi oli repäissyt kahdeksan pisteen johdon ja Ranska oli pakotettu ottamaan aikalisän. Suomalaiset olivat käsi kuumana, sillä yhdeksän ensimmäistä heittoyritystä upposivat sisään ja niistä kuusi tuli kolmosviivan takaa.

Suomi joutui kuitenkin nopeasti pieniin virhevaikeuksiin ja Ranska pääsi vapariviivalta nakuttamaan pisteitä ja ensimmäiselle huilille mentiin Susijengin 36-14-johdossa.

Toiselle neljännekselle Ranska tuli väkevästi ja vei ensiminuutit 12-2. Hiljalleen Suomi pääsi takaisin peliin mukaan ja sai pysäytettyä Ranskan takaa-ajon. Tauolle mentiin lopulta Suomen 53-35-johdossa.

Kolmas neljännes alkoi jälleen Ranskan kirillä. Ranska tiivisti puolustustaan eikä Suomi saanut enää vapaita ja helppoja heittoja. Viimeiselle neljännekselle ero olikin kaventunut 11 pisteeseen tilanteeseen 66-55.

Päätösneljänneksen alussa Suomen heitot kolahtivat rautoihin ja Ranska pääsi nopeilla hyökkäyksillä rokottamaan. Jakson edetessä Suomen puolustus kuitenkin tiivistyi, mutta hyökkäyspeli oli vielä tahmeaa. Ranska kuroikin eroa kiinni piste pisteeltä ja eroa oli enää kolme pistettä, kun viimeinen kaksiminuuttinen alkoi. Koponen kuitenkin lisäsi johdon viiteen puolitoista minuuttia ennen loppua. Suomi sai pari tärkeää stoppia puolustuksessa ja Erik Murphy iski riiston päätteeksi donkin sisään kasvattaen johdon seitsemään ja samalla hän iski naulan ottelulle. Näin Suomi sai todella kovan päänahan ja parhaan mahdollisen alun harjoitusotteluille.

Suomen parhaat pistemiehet olivat 19 pistettä heittäneet Sasu Salin ja Murphy. Petteri Koponen tilastoi 10 pistettä ja yhdeksän korisyöttöä. Susijengissä debytoinut Jamar Wilson heitti kahdeksan pinnaa. Mikko Koivisto ja Shawn Huff merkkauttivat kuusi pinnaa, Tuukka Kotti neljä, Ville Kaunisto sekä Carl Lindbom kaksi. Suomen kokoonpanosta puuttuivat Gerald Lee junior sekä Matti Nuutinen. Ottelua oli seuraamassa hienosti 7282 katsojaa.

 


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.