18-vuotiaiden poikien maajoukkue tarvitsee vielä yhden voiton pysyäkseen A-divisioonassa myös ensi kesänä, kun Suomi voitti Ukrainan sijoitusotteluissa 77-88 (49-44). 18-vuotiaat tytöt hakivat B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisen voittonsa kaatamalla Kyproksen ylivoimaisesti.

Ahnaasti vapaaheittoviivalle hakeutunut Suomi juoksi ukrainalaisilta jalat alta päätösneljänneksen puolessa välissä mennen 69-80-johtoon. Suomen momentumin pääarkkitehteinä Lauri Markkanen, Lassi Nikkarinen, Vili Nyman, Teemu Knihtinen ja Riku Laine. Ukraina ei palautunut tämän viisikon antamasta iskusta lopullisesti, vaikka pääsi parhaimmillaan viiden pisteen päähän.

– Meidän koko maajoukkuekesä kulminoituu levypallopelaamiseen ja 1-1-puolustamiseen. Vasta silloin, kun meillä on riittävä intohimo ja taistelu näihin kahteen asiaan, niin pärjäämme näissä kisoissa. Tänään löysimme tarvittavan tason toisella puoliajalla, päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Turnauksen pistetilaston ykkösnimi Markkanen oli ottelun hahmo tehden 32 pistettä, hakien 7 levypalloa ja riistäen kolmesti.

Markkasen lisäksi Suomelta pistetehtailussa kunnostautuivat Edon Maxhuni (15/0) ja Remu Raitanen (10/7). Knihtinen taas teki roskismiehen työtä 9 pisteen ja 6 levypallon arvoisesti.

18-vuotiaat tytöt murskasivat Kyproksen

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jylläsi ensimmäiseen voittoonsa B-divisioonan EM-kisoissa löylyttämällä murskalukemin Kyprosta 88-39 (50-15). Kypros pysyi jotenkin jaloissa vielä avausneljänneksen, mutta toisella kympillä Suomi teki selvää jälkeä numeroin 27-4.

– Kevyehkö vastustaja. Pääsimme peluuttamaan tasaisesti kaikkia, huilauttamaan vaivaisia sekä paljon pelanneita. Mukavaa, kun vihdoinkin saimme onnistumisia sekä läheltä että kaukaa, päävalmentaja Sami Toiviainen ommentoi.

Veera Pirttinen (14/2/3 riistoa) ja Roosa Lehtoranta (20/4/4 syöttöä) esiintyivät erinomaisesti hyökkäyspäässä. Koko joukkue sai valmennusjohdon kehut puolustuksestaan läpi pelin.