Suomi sijoittui Kreikassa käydyissä koripallon 18-vuotiaiden EM-kisoissa 13:nneksi ja säilytti paikkansa ikäluokan A-divisioonassa.

– A-divisioonapaikan merkitys on valtava suomalaisella koripallolle. Minulla oli aikaisempia kokemuksia B-kisoista ja näiden pelien jälkeen voin todeta, että tämä on hurjaa puuhaa. Vain sillä, että pääsemme pelaamaan näitä otteluita mahdollistaa sen, että Suomi voi jatkossakin menestyä eurooppalaisella koripallokartalla, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski toteaa Koripalloliiton sivuilla.

Suomi voitti sunnuntaina Montenegron 68-64 (33-26).

– Aloitimme hirveän hyvin, saimme stoppeja ja juoksimme nopeita. Kaveri alkoi sitten pelaamaan kansainväliseen tapaan vähän rumasti ja siihen emme olleet vielä tarpeeksi kokeneita, vaan provosoiduimme. Tämä mahdollisti sen, että Montenegro pysyi iskuetäisyydellä, mutta onneksi toteutuksemme oli ratkaisevissa tilanteissa riittävän laadukasta, Lohikoski huomauttaa.

Suomen Lauri Markkanen voitti EM-kisojen pistekuninkuuden tekemällä keskimäärin 20,0 pistettä ottelua kohden.