Venäjän maajoukkuetta koetellaan kovalla kädellä tällä hetkellä. Joukkueen yllä leijuu hyllytysuhka EM-kisoista, mutta joka tapauksessa se joutuisi lähtemään kisoihin ilman kolmea tähtipelaajaansa.

Cleveland Cavaliersin sentteri Timofei Mozgov joutui jättäytymään joukkueesta pois polvivamman takia ja aiemmin Brooklyn Netsin Sergei Karasev joutui passaamaan kesän pelit niin ikään polvivamman vuoksi. Nyt Venäjän päävalmentaja Jevgeni Pashutinille tuli lisää päänvaivaa, kun Aleksei Shved kärsii selkävaivasta eikä pysty pelaamaan. Pashutin paljastaa asian uutistoimisto Tass:lle. Viime EM-kisoissa Shved kuritti Suomea peräti 25 pisteen edestä.

Shved pelasi kolme edelliskautta NBA:ssa ensin Minnesotassa ja sitten viime kaudella Philadelphiassa, Houstonissa ja New Yorkissa. Hän siirtyi hiljattain Petteri Koposen seurakaveriksi Himkiin ja on tiettävästä korkeimmin palkattu pelaaja Euroopassa reilun kolmen miljoonan euron vuosipalkalla.

Ilman Shvediäkin Venäjä jatkoi vahvoja esityksiä harjoitusotteluissaan ja kirjautti kahden Viro-voiton jälkeen selvän 101-75-voiton Kiinasta.