Susijengin tuorein tulokas on häikäisevät alle 18-vuotiaiden EM-kisat pelannut Lauri Markkanen.

211-senttinen suomalaislupaus voitti koko EM-kisojen pistekuninkuuden 18,2 pisteen keskiarvolla ja liittyi tällä viikolla aikuisten maajoukkuerinkiin.

Kuinka erilaiselta tuntuu vauhti maajoukkueen harjoituksissa verrattuna nuorten EM-kisoihin?

– Sitä hoetaan, että kaikki tilanteet tulevat täällä nopeammin kuin junnuissa, ja onhan se varmaan niinkin, mutta toisaalta EM-kisoissa mentiin myös erittäin kovaa.

– Täällä kontaktit ovat fyysisempiä koko ajan, ja siihen pitää pystyä vain vastaamaan. Ja illalla mennäänkin puntille, Markkanen naurahtaa SuomiKoris-sivustolle.

Miten realistisena itse pidät EM-kisapaikkaa jo tänä syksynä?

– Minulle sanottiin, että jos vedän hyvin omalla tasollani ja ennen kaikkea pysyn kunnossa, niin se on mahdollista. Ja totta kai sitä tavoitellaan. En halua niin sanotusti turhaan olla täällä, vaan kyllä sitä palkintoa eli kisapaikkaa haetaan.

– Totta kai se harmittaa jos ei pääse, ja varsinkin jos on loppuun asti mukana leirityksessä. Onhan tässä vielä vuosia jäljellä, että ei siitä nyt masentuisi, mutta lähinnä olisin pettynyt itseeni, jos paikka ei aukea.

Markkanen huilaa EM-kisarupeaman jäljiltä vielä Susijengin seuraavan harjoitusottelun lauantaina Liettuassa. Sen jälkeen tullee nuoren miehen näytön paikka.

Lisää Markkasen mietteitä SuomiKoris-sivustolla perjantaina.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant