Lauri Markkanen vakuutti paikalla olleet NBA-scoutit parhaalla mahdollisella tavalla alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Kreikassa.

Suomi säilyi ikäluokan kovassa A-sarjassa, ja 211-senttinen Markkanen oli koko turnauksen paras pistemies 18,2 pongon keskiarvolla.

– Joukkueen päätavoitteena oli A-sarjassa säilyminen, ja sen me saavutimme. Sitä teki vain kaikkensa sen eteen. Vikoina päivinä vasta aloin katsoa pistetilastoa. Ei sitä silloin ajatellut edes, vaan pelasimme joukkueen konseptin mukaan, Markkanen kuittaa omasta esityksestään.

Oletko jo ehtinyt nähdä esityksestäsi tehdyn videokoosteen?

– Olen, ja hyvältä tuntui katsoa. Saman tien tuli fiilis, että haluaa takaisin pelaamaan. Oli se niin siisti paikka, Markkanen myhäilee.

Erityisen hyvältä hienosti mennyt turnaus tuntui sen jälkeen, että koko osallistuminen oli pitkään vaakalaudalla jalkavaivojen takia.

– Sääressä oli jotain. Kuvissa ei näkynyt, että mitään olisi rikki. Sen jälkeen myös polvi kipeytyi, mutta hyvä että pystyin lopulta lähtemään.

Tällä hetkellä Markkanen treenaa päästäkseen edustamaan Suomea myös aikuisten EM-kisoissa syyskuussa.

Seuratasolla Mäkelänrinteen urheilulukiolainen edustaa Helsinki Basketball Academya, joka nousi tulevaksi kaudeksi ylempään ykkösdivariin.

On kuitenkin pakko kysyä, onko divari varmasti oikea paikka Suomen luultavasti kovimmalle korislupaukselle?

– A-divari on tarpeeksi kova sarja, B-divarissa en varmaan enää olisi jatkanut. Nyt pääsen treenaamaan joka päivä kovien jätkien kanssa. Ja kaikki treenit eivät ole vain peliin valmistavia, kuten liigassa on tapana kovan pelimäärän takia olla, Markkanen huomauttaa.

Lukion jälkeen seuraavana askelmerkeissä on jenkkiyliopisto. Markkanen tehnee valintansa Arizonan, Utahin ja North Carolinan välillä.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant