Amerikkalaistakamies Doug Wiggins, 27, saapuu Saloon vahvistamaan Vilppaan takakenttää lokakuussa käynnistyvään Korisliigaan.

Viime kaudella 185-senttinen Wiggins pelasi Portugalin pääsarjassa ja johdatti Vitoria S.C. Guimaraesin hopealle.

Wiggins pelasi ensimmäisen ammattilaiskautensa Pohjois-Portugalissa ja oli hopeajoukkueen ykköstykki 14.4 pisteen, 3.2 levypallon ja 4.9 syötön keskiarvoilla.

Henkilökohtaisella tasolla kausi oli Wigginsille menestys, sillä mies valittiin Portugalin LPB-liigan ykkösviisikkoon ja vuoden ulkomaalaispelaajaksi.

– Wiggins oli Portugalissa todella pidetty persoona ja meni pelillisesti koko ajan eteenpäin. Finaaleissa hän teki kovaa jälkeä Benficaa vastaan. Portugalin mestarihan löi Joensuun Katajan kahdesti viime kaudella EuroChallengessa, toteaa Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki seuran tiedotteessa.

Wiggins pelasi yliopistouransa alkuvuodet maineikkaassa Connecticutissa, mutta päätti koulu-uransa Länsi-Virginiassa, Mountain Staten (NAIA) riveissä.

– Wigginsin nuoruusajan ongelmat ovat tiedossa, mutta mies on ne selättänyt tyylillä. Doug on toiminut viime vuodet paljon nuorten parissa taitovalmentajana ja viime kausi Portugalissa oli menestys.

– Miehen uran pelastajana voidaan pitää UConn-yliopiston valmentajalegenda Jim Calhounia, jonka avustuksella elämä saatiin takaisin raiteilleen, kertoo Tupamäki .

Vilppaalla on nyt sopimukset kolmen amerikkalaisen kanssa. Takamies Wigginsin ohella laiturin paikalla nähdään 198-senttinen Tanskan korikuningas Darryl Partin ja 205-senttinen Cavell Johnson isännöi korin läheisyydessä. Seura hakee vielä yhtä sisäpelaajaa.